Een systeem voor woningzoekenden naar sociale huurwoningen

Foto: Jaap Koper

Volgende week kunnen woningzoekenden in een grote regio via één systeem reageren op sociale huurwoningen in de regio Zuid-Kennemerland/IJmond reageren op sociale huurwoningen. Woningzoekende kunnen dan reageren op zowel woningen in Zuid-Kennemerland, ook reageren op vrije huurwoningen in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen.

Onderdeel

Het systeem is een onderdeel van het Regionaal Actieprogramma Wonen (RAP) onder het motto: De regio Zuid-Kennemerland/IJmond geeft thuis!’ Door de uitbreiding krijgen woningzoekenden keuze uit meer woningen in een groter gebied. Het is nu al zo dat iedereen zelf kan kiezen in welke gemeente hij wil wonen. In de praktijk kan dat betekenen dat er meerdere inschrijvingen nodig zijn. Voor woningzoekenden is dat onoverzichtelijk. Ook brengt het extra kosten met zich mee.

Corporaties

De corporaties kiezen voor één systeem waardoor woningzoekenden voor één bedrag toegang krijgen tot de huurwoningen in een veel groter gebied. De corporaties voegen de verschillende systemen samen. Daarom is de overgang niet voor elke woningzoekende gelijk. Voor de woningzoekenden die staan ingeschreven bij mijnwoonservice.nl verandert er niets.

Onderhoud

Om de samenvoeging goed voor te bereiden is onderhoud aan de website noodzakelijk. Daarom is de website www.mijnwoonservice.nl en het contactformulier van 21 tot en met 26 november 2018 niet bereikbaar.

Bron: ZFM Zandvoort

Cookieinstellingen