Rotary Zandvoort organiseert Santa Run in Zandvoort

Foto: Pixabay CC0 Creative Commons

De Rotary Zandvoort organiseert op zondag 23 december een Santa Run. Op deze dag zal de Rotary om 16.30 uur in Zandvoort het startsein geven voor deze loop.

Fun run

Volgens de Rotary Zandvoort is dit een fun run waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman of -vrouw, een parcours zowel hardlopend of gewoon in wandelpas voor het goede doel in beweging komen. Het is dit jaar de eerste keer dat de Rotary Santa Run in Zandvoort plaats gaat vinden.

Hele familie

De Santa Run Zandvoort is run voor de hele familie door het centrum van Zandvoort! De start is midden in het dorp op het Raadhuisplein bij de ijsbaan. Na een warming-up met muziek en een energieke pep-talk lopen alle deelnemers van groot tot klein over het uitgezette parcours dwars door het authentieke gedeelte van Zandvoort.

Parcours

Het parcours is ongeveer 1,3 kilometer. De deelnemers kunnen zelf beslissen of zij een of twee keer het parcours afleggen. Het gaat volgens de Rotary niet om de winst maar zeker wel om de gezelligheid en de mooie plaatjes die het evenement oplevert.

Kinderkustlijn

Het goede doel waar de Rotary Zandvoort voor heeft gekozen, is De Kinderkunstlijn. Dit is een initiatief om kinderen in een digitale wereld op een andere manier enthousiast te maken voor kunst door voorlichting en te praten met elkaar. De volledige opbrengst van deze loop gaat naar dit goede doel.

Service

De Rotary is een service club die zich met haar leden inzet voor het goede doel. Daarvoor is de Rotary Club Zandvoort onder meer organisator van diverse activiteiten zoals de Circuit Run Zandvoort, Zandvoort loopt, de rijvaardigheidstraining Circuit Zandvoort en de Santa Run. Ieder jaar zijn de leden van de service in staat dankzij alle deelnemers om 20.000 euro aan landelijke en lokale goede doelen uit te reiken.

Inschrijven

Wie mee wil doen kan zich inschrijven. Voor 12,50 euro ontvang elke deelnemer een Santa pak. Er zijn voor vrouwen ook jurkjes verkrijgbaar en met de inschrijving is daarmee de deelname bewijs voor de run. De Santapakken voor kinderen zijn 10,00 euro. Inschrijven kan nu via https://zandvoort.rotarysantarun.nl. De loop duurt tot ongeveer 17:30 uur waarna direct de medaille uitreiking plaatsvindt. De organisatoren vragen elke deelnemer om het Santapak aan te houden, want er zijn in de Zandvoortse horeca ook after parties.

Bron: ZFM Zandvoort

Cookieinstellingen