Circuit Zandvoort presenteert evenementenkalender voor 2019

Circuit Zandvoort heeft hun evenementenkalender voor 2019 gepresenteerd. Naast de autosportevenementen heeft het Zandvoortse circuit ook een aantal evenementen op de kalender staan, waarbij geen auto aan te pas komt, zoals de Runnersworld Zandvoort Circuit Run en Cycling Zandvoort.

Formule 1

Hoewel het Circuit Zandvoort nog zwijgt over een Grand Prix in Nederland in 2020, is wel bekend dat er Formule 1 gaat komen. Dat zijn de Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’. Dit evenement staat in het teken van demonstraties waarbij Max Verstappen de hoofdrol gaat spelen. In dat evenement zitten ook races voor het Wereldkampioenschap Toerwagens. Verstappen.nl medlt dat de voorverkoop voor de Jumbo Racedagen deze week van start gaat.

Andere autosportevenementen

Naast het weekend met Max Verstappen staan ook andere autosportevenementen op het programma zoals de Historic Grand Prix Zandvoort van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september. Ook nieuw is het weekend van de Blancpain GT World Challenge Europe van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli.  Volgens het Circuit Zandvoort is dit een toonaangevend kampioenschap met GT3 supercars zoals de Audi R8, Bentley Continental, BMW M6, Lamborghini Huracan, Ferrari 488 GT3 en Mercedes-AMG GT3.

ADAC GT Masters

Ook is het Zandvoortse circuit er weer in geslaagd om de ADAC GT Masters naar de badplaats te halen. Dit programma is te zien op zaterdag 10 en zondag 11 augustus. Hierbij komt het sterkste nationale kampioenschap van de GT-racerij in actie: de ADAC GT Masters, met bijna 30 GT3 supercars. In dit veld zullen volgens het Circuit Zandvoort twee hagelnieuwe Aston Martin Vantage GT3 bolides te zien zijn.

Lifestyle

Op het gebied van lifestyle zijn er ook evenementen zoals een evenement voor Britse auto’s en andere ‘premium cars’ tijdens het British Race Festival op zaterdag 6 en zondag 7 juli). Een gecombineerd programma met races en ‘vrij rijden’-sessies zorgt volgens het Zandvoort circuit voor de nodige levendigheid op het circuit. In het rennerskwartier zijn dan diverse merkenclubs te zien zijn, waar het publiek een bezoek langs diverse kraampjes en standhouders kan lopen.

Sporten

Naast de auto gerelateerde )evenementen heeft het Circuit Zandvoort ook in 2019 een programma voor sportieve activiteiten, waaronder de Runner’s World Zandvoort Circuit Run op zondag 31 maart en Cycling Zandvoort wat in het weekend  van zaterdag 15 en zondag 16 juni zijn beslag krijgt. Daarnaast biedt het evenemententerrein diverse MTB-mogelijkheden voor sportievelingen die graag een off-road fietsuitdaging aangaan.

Kalender Circuit Zandvoort 2019

23 februari                 Circuit Short Rally

02 maart                    Final 4

10 maart                    AutoMaxx Streetpower

31 maart                    Runnersworld Zandvoort Circuit Run

14 april                       American Sunday

20 en 21 april             DNRT Paasraces

05 mei                        JapFest

11 en 12 mei              Historische Zandvoort Trophy

18 en 19 mei             Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’

08 en 09 juni             Pinksterraces

15 en 16 juni              Cycling Zandvoort

06 – 07 juli                 British Race Festival

12 – 14 juli                 Blancpain GT World Series

28 juli                          RPM Live

10 en 11 augustus    ADAC GT Masters

24 en 25 augustus     Spettacolo Sportivo

31 aug.en 01 sept.      Noordzee Cup

06 en 08 september  Historic Grand Prix Zandvoort

14 en 15 september   Benelux Open Races

29 september             Supercar Sunday

05 en 06 oktober         Finaleraces

23 november              Zandvoort 500

Meer informatie is te vinden op de website van Circuit Zandvoort

Cookieinstellingen