Pro Rail maakt begin met aanleg hek langs spoor

Foto: Jaap Koper

Spoorwegbeheerder ProRail is begonnen met de aanleg van een ontbrekend stuk hek langs de spoorlijn bij de natuurbrug. Dat hek is nodig, omdat er gevaarlijke situaties zijn ontstaan met loslopende honden en spelende kinderen.

Voeten in de aarde

Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad om met de aanleg van het hek te beginnen. Wethouder Joop Berendsen beaamt dat. Berendsen zegt dat het hek noodzakelijk is vanwege de gevaarlijke situaties die daar ontstaan en die hij liever niet wil hebben. Het heeft volgens Berendsen wel moeite gekost om met de aanleg te beginnen. ,,Ik ben er blij mee”, zegt de wethouder over de aanvang van de werkzaamheden.

Natuurbrug

Door de werkzaamheden bij de aanleg van de natuurbrug is het hek weggehaald, zodat verkeer wat nodig is geweest voor het bouwmateriaal bij de aanleg van de brug, de ruimte te geven. Het is ook een doorn in het oog geweest van Willem van der Sloot, die lange tijd er op heeft gehamerd dat het een onveilige situatie is geweest.

Samenwerking

Van der Sloot is vooral blij over de manier waarop er met de aanleg is begonnen. ,,Je moet met elkaar samenwerken”, zegt Van der Sloot. Verder is Van der Sloot blij dat hij het gevoel heeft dat er nu naar hem wordt geluisterd. Ook als het gaat om het plaatsen van de geurpalen, waar ProRail nog mee moet beginnen.

Geurpalen

Die geurpalen zijn door ProRail ook toegezegd, om de damherten zoveel mogelijk bij het spoor weg te houden. Eerder heeft Van der Sloot met burgemeester Niek Meijer al de nodige emmers leeuwenpoep bij het spoor uitgegooid, maar dat is niet afdoende. Ook de gemeente Zandvoort wil het liefst dat de geurpalen zo snel mogelijk worden geplaatst. ,,We zitten er bovenop”, zegt wethouder Berendsen.

Cookieinstellingen