Circuitcommissie FIA keurt aanpassingen Circuit Zandvoort nog niet goed

De circuitcommissie van de FIA heeft de voorgenomen veranderingen die Circuit Zandvoort wil gaan uitvoeren, voorlopig nog niet goedgekeurd. De aanpassingen zijn nodig voor de Dutch Grand Prix in mei 2020. Dat meldt de website Motorsport.com.

In behandeling

De circuitcommissie van de internationale autosportfederatie heeft het voorstel nog in behandeling. ,,We hebben om meer informatie gevraagd”, zegt Michael Masi van de FIA. Masi is de opvolger van Charlie Whting die vlak voor de Grand Prix van Australië onverwacht is overleden.

Geen reden tot zorg

Dat er nog geen goedkeuring is nog geen reden tot zorg. Er zijn geluiden in de autosportwereld dat het organiseren van de Dutch Grand Prix voor mei 2020 wel eens te kort dag kan zijn. De circuitcommissie van de FIA moet hun goedkeuring geven aan het ontwerp voor het vernieuwde circuit in de duinen.

Aanpassingen

De aanpassingen die het Circuit Zandvoort wil uitvoeren zijn onder het verplaatsen van de start en finishlijn in de richting van de Tarzanbocht. Daarnaast zijn er plannen om de baan op enkele plekken te verbreden en krijgt de Arie Luyendijkbocht meer het uiterlijk van een kombocht waardoor de coureurs daar vol gas doorheen kunnen rijden. De bedoeling is dat de rijders daar met een open achtervleugel (DRS) door heen rijden, om op die manier een inhaalactie op het rechte stuk te kunnen uitvoeren.

Open dialoog

Volgens Motorsport.com is er sprake is van een open dialoog tussen de mondiale autosportbond en het circuit. Daardoor kan de FIA de aanpassingen snel goedkeuren als het Zandvoortse circuit de vragen tot tevredenheid heeft beantwoord.

Bezoek aan Duitsland

Een delegatie van het Circuit Zandvoort en de KNAF heeft afgelopen weekend het circuit van Hockenheim bezocht. Gespreksonderwerp zijn de praktische zaken die komen kijken om een Formule 1 race te organiseren. Deze gesprekken gaan onder meer over bijvoorbeeld de medische voorzieningen op het Circuit Zandvoort die nodig zijn bij een race.

Bron: NH Nieuws en Motorsport.com

Cookieinstellingen