Coureur met brandwonden opgenomen in ziekenhuis

Tijdens het DNRT weekend op het Circuit Zandvoort is gistermiddag een coureur gewond geraakt en met brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. De bestuurder van een Formule Renault wagen crasht bij het in gaan van het Scheivlak tegen de vangrail waarna de auto over de kop slaat en waarbij een kleine brand uitbreekt.

Westfields

De rijder is Filip Declercq en rijdt op het moment van het ongeval mee met enkele Westfields. Bij de crash raakt Declercq van de Formule Renault ook nog bekneld. Direct na de crash leidt het bijna tot de nodige chaos in de bocht, ondanks de gele vlaggen die door de dienstdoende marshals worden gezwaaid bij de baanpost voor het Scheivlak. Rijder Declerq is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, hoewel hij de nodige brandwonden heeft.

Beelden

Bij de onboard beelden van deelnemer Willem Vriend in de Westfieldcup is te zien dat de baanpost in de Rob Slotemakerbocht onbemand is en dat de baanpost bovenop de Hunserug geen geel zwaait. bij één van de deelnemers laten toch ook een ander beeld zien. Enkele deelnemers zijn dan ook verbaasd dat zij op hun gedrag worden aangesproken.

Beelden zijn van Willem Vriend en Ronnie Attema.

Overgebracht

Het slachtoffer is aanspreekbaar en overgebracht naar het ziekenhuis. De coureur heeft brandwonden. Eerder hebben de hulpdiensten ook een traumateam opgeroepen voor het ongeval, maar achteraf is dat niet nodig geweest. De dienstdoende baanmarshals hebben de auto geblust en weggeduwd. Het vermoeden is dat de coureur toch de controle over de formulewagen is verloren. Door de crash hebben de activiteiten op het circuit tijdelijk stilgelegen.

Cookieinstellingen