Verontwaardigde reacties op afschieten van damhert ‘Scheve Gewei’

Foto: Willem van der Sloot

Het afschieten van het damhert ‘Scheve Gewei’ op zondag 11 augustus heeft tot veel verontwaardigde reacties geleid onder een deel van de Zandvoortse inwoners. Op de sociale media keuren de inwoners de handelswijze af als het gaat om het einde van het damhert.

Ontdaan

Willem van der Sloot is ontdaan over de dood van het damhert ‘Scheve Gewei’. Tegen de Heemsteedse Courant klinkt Van der Sloot strijdbaar.  Deze week krijgt hij iemand op bezoek uit Wageningen die een onderzoek doet naar processen rondom conflicten in het natuurbeheer. ,,Deze persoon van het onderzoeksbureau wil graag met mij in gesprek. Ik zal hem haarfijn vertellen wat zich hier heeft afgespeeld. Dit gebeuren krijgt nog wel een staartje. Maandag ga ik naar de politie voor meer informatie”, zegt Van der Sloot tegen de Heemsteedse Courant.

Niet alleen

Van der Sloot staat niet alleen in zijn afkeuring. Ook de Zandvoortse dierenliefhebber Teresa Mok is boos en verdrietig. Mok heeft een open brief naar burgemeester Niek Meijer gestuurd over de gebeurtenis van zondag 11 augustus. In de open brief die circuleert op verschillende Facebookgroepen haalt de Zandvoortse een citaat aan van Carmen Borg: ,,Het hert staat voor vriendelijkheid, camouflage, onschuld, gevoel, liefde, gratie en zachtmoedigheid. Het hert wordt ook wel de gehoornde God genoemd.”

Gebeurtenissen

Volgens Mok hebben de gebeurtenissen bij de omwonenden en inwoners nogal wat los gemaakt. Het heeft er volgens Mok toe geleid dat de nodige aangiftes zijn gedaan bij de politie, die daar op een uitleg geeft en de zaak ook weer doorverwijst naar Staatsbosbeheer. De politie laat ook weten dat het volgens hen de aangiftes niet kan opnemen, omdat er geen strafbaar feit is gepleegd. ,,Ik heb aangifte gedaan en ik hoop van harte, dat u hier een onderzoek gaat starten over deze verwerpelijke gruwelijke actie”, schrijft Mok over haar eigen aangifte.

Cookieinstellingen