Ouderenpartij Zandvoort verbaast over controle hondenbelasting

De Ouderenpartij Zandvoort is verbaast over de controle van de hondenbelasting in de gemeente Zandvoort. De grootste raadsfractie verwijst naar de raadsvergadering van 2 juli waar de raad heeft besloten om de hondenbelasting per 2020 af te schaffen.

Financiële consequenties

Ook wil de Ouderenpartij Zandvoort van het college weten, welke financiële consequenties de afschaffing heeft voor de voorjaarsnota van 2020. Fractievoorzitter Peter Kramer van OPZ wil niet met een lastenverzwaring terug zien voor de burgers, maar door middel van een bezuiniging;

Reden

Ook wil Kramer van het college weten wat de reden is om een dergelijk onderzoek alsnog uit te voeren omdat de hondenbelasting per 2020 door de gemeente wordt afgeschaft. De fractievoorzitter wil namens zijn partij weten wanneer de gemeente deze opdracht aan het extern bureau heeft verstrekt voor de controle op de hondenbelasting.

Kosten

De OPZ wil van het gemeentebestuur weten wat de kosten zijn voor een dergelijk onderzoek. Als die er zijn, wil Kramer ook weten in hoeverre deze kosten financieel zijn onderbouwd. ,,Hadden deze kosten niet beter bestemd kunnen worden, nu u al is opgedragen de financiële consequenties te vertalen in de voorjaarsnota 2020 niet met een lastenverzwaring maar door middel van een bezuiniging?”, vraagt Kramer zich in de brief aan het Zandvoortse college zich af.

Cookieinstellingen