Dutch Grand Prix is op zondag 3 mei

Familie Racedag driven by Max Verstappen
Familie Racedag driven by Max Verstappen
Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

De Heineken Dutch Grand Prix is op zondag 3 mei 2020 op het Circuit Zandvoort te zien. Dat heeft de organisatie van de Formule 1 bekend gemaakt via een tweet op Twitter. Het Zandvoortse college van de gemeente Zandvoort heeft ook de raadsleden geïnformeerd met een brief waarbij het officiële persbericht van het Formula One Management is meegezonden.

Twitter

Via de tweet op Twitter is nog meer te lezen. Zo is er tussen de Nederlandse Grote Prijs en de Spaanse Grand Prix op Barcelona maar een week tijd. Dat is in Formule 1 jargon ‘back to back’. In een artikel van de Volkskrant uit 2016 is een uitleg te vinden wat dat nu precies in houdt.

https://twitter.com/F1/status/1166983828675747845

Kalender

Het Formula One Management heeft er lang over gedaan, maar dat alles heeft te maken met bijvoorbeeld de status van onder meer de Grand Prix van Spanje. Afgelopen dinsdagavond bij de informatiebijeenkomst over de komst van de Formule 1 voor bewoners in Zandvoort heeft algemeen circuit directeur Robert van Overdijk daar nog wat over gezegd, waardoor hij daar nog geen definitieve datum heeft kunnen bekend maken.

22 races

De kalender voor komend jaar telt nu 22 races. Naast Zandvoort zal ook Vietnam door het Formule 1 circus worden bezocht. Die race vindt in april plaats op een stratencircuit in Hanoi. Zandvoort is de eerste race in Europa en wordt een week later gevolgd door de race in Spanje.

FIA

De internationale autosportfederatie FIA moet nog wel haar goedkeuring geven aan de kalender. De World Motor Sport Council van de internationale federatie vergadert daar op 4 oktober over. Als die horde is genomen, zal de Heineken Dutch Grand Prix na 35 jaar weer terugkeren in Nederland.

4 en 5 mei

De datum 3 mei ligt dichtbij de Nationale Dodenherdenking van 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei. Ook daar hebben zowel Van Overdijk als burgemeester Niek Meijer al het één en ader over gezegd tijdens de informatiebijeenkomst. ,,We hebben met dit scenario al rekening gehouden”, heeft Van Overdijk tijdens de bijeenkomst gezegd. Zowel de directeur als de burgemeester hebben daarbij gezegd dat er respectvol wordt omgegaan met het vertrek uit de badplaats.

Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

Cookieinstellingen