Zandvoort in het teken van het woord ‘wild’

‘Zandvoort Goes Wild’ is een terugkerend thema in de maand oktober, waarbij alles om het woord ‘wild’ draait. Het is de maand waarin de mannetjesherten in de duinen bronstig de strijd met elkaar aangaan in de hoop de vrouwtjes voor zich te winnen. Het is het jaargetijde dat de balderen verkleuren en van de bomen vallen en het is de laatste maand waarin de seizoenpaviljoens nog op het strand mogen staan. Reden genoeg voor de Zandvoortse VVV om het zomerseizoen af te sluiten met deze themamaand waarbij verschillende organisaties en ondernemers in de breedste zin van het woord ‘wilde’ evenementen organiseren.

Verschillende kanten

De hele maand oktober kunnen bezoekers en inwoners kennismaken met de verschillende kanten van Zandvoort: het dorp, het strand, het circuit en de natuur. Zo biedt de badplaats diverse thema’s met een gevarieerd programma voor jong en oud bedacht. Wild leren bereiden met topchef Julius Jaspers, de kindervoorstelling De Gruffalo van Meneer Monster, wildwater raften, een roofvogelshow, Expeditie Robinson, wildwandelingen waarbij deelnemers op zoek kunnen gaan naar burlende en vechtende herten, een bockbierendag, surfen in de branding, slippen bij het circuit of genieten van een van de vele Wildmenu’s. Het complete programma is te vind op de webpagina ‘Zandvoort Goes Wild’.

Grotere en kleinere evenementen

Afgelopen jaren is Zandvoort al de locatie geweest voor diverse grote en kleinere evenementen. Van de Nieuwjaarsduik tot Pride at the Beach en van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run tot het British Festival. De VVV Zandvoort zegt dat de gastvrijheid in de haarvaten van het dorp zitten. De VVV Zandvoort vindt dat de badplaats in staat is om zich als een kameleon aan te passen aan de behoefte van de massa. ,,Daarbij past het denken in kortlopende formules voor horeca, winkels en evenementen. Jaarrond, dus zowel in het drukke zomerseizoen als daarbuiten. Met uiteraard als hoogtepunt vanaf 2020 wanneer Zandvoort hét gastdorp van de Formule 1 Dutch Grand Prix zal zijn”, zegt de VVV over de maand oktober.

Cookieinstellingen