Ruimte voor 1800 Formule 1 liefhebbers op tijdelijke camping in Zandvoort tijdens Dutch Grand Prix

Familie Racedag driven by Max Verstappen
Familie Racedag driven by Max Verstappen
Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

Voor 1800 racefans is er tijdelijk onderdak op een camping als zij de Formule 1 tijdens de Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort willen gaan zien. Hoteleigenaar Suzanne Jansen van het Amsterdam Beach Hotel op het Badhuisplein is ermee bezig en het lijkt ook daadwerkelijk te gaan lukken dat de Zandvoortse horeca onderneemster pakweg 750 tenten kwijt kan op de voormalige sportvelden van TZB aan de Kennemerweg in Zandvoort

(bron: NH Nieuws)

Nog goedkeuring geven

Zoals het er nu voor staat moet de gemeente Zandvoort nog goedkeuring geven aan het idee van Jansen, maar alles wijst wel in die richting dat het ook gaat gebeuren. Ervaring heeft Jansen er zeker mee. Al eerder heeft zij dit gedaan tijdens de A1GP races in het vorige decennium en op hetzelfde terrein, waar in de week voorafgaand aan de Dutch Grand Prix dezelfde plek wordt gebruikt.

Anders uit

,,De camping zag er toen wel wat anders uit. Er sliepen toen bijvoorbeeld bij de eerste editie zo’n duizend gasten en ze konden hun eigen tentjes meenemen. Aangezien de organisatie van de Formule 1 heel veel waarde hecht aan mobiliteit en veiligheid, zal dat volgend jaar niet zo zijn”, zegt Jansen voor NH Nieuws.

Tweepersoons- en vier persoonstenten

De tijdelijke camping krijgt een inrichting van 600 tweepersoonstenten en 150 vierpersoonstenten. Daarnaast zijn er al kussens, slaapzakken en matrassen aanwezig. Wie geen ticket heeft voor de races, komt het terrein niet op.

Autovrije camping

Volgens Jansen wordt het een autovrije camping. ,,De gasten moeten met het openbaar vervoer komen of met de fiets”, zegt Jansen. Op het kampeerterrein zullen ook huurfietsen aanwezig zijn om van en naar het circuit te kunnen rijden. ,,Maar het is ook goed te wandelen en dan kun je mooi via het centrum nog even lekker een biertje gaan drinken”, zegt de Zandvoortse onderneemster. Ze verwacht dat de website voor reserveringen volgende week online gaat.

Tijdelijke openstelling

De tijdelijke camping is open vanaf dinsdag 28 april en zal sluiten op maandag 4 mei. Het minimale verblijf moet vier nachten zijn en bedraagt vijfentachtig euro per persoon per nacht. Daar krijg je ook een ontbijtje voor en zijn alle sanitaire voorzieningen aanwezig. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt de aanvraag van Jansen, maar zegt dat er nog wel even goed naar de ontwerptekeningen van de camping moet worden gekeken.

Tweede camping

Niet alleen Jansen heeft plannen voor een tijdelijke camping, ook op het terrein van de Open Golf Zandvoort moet een ‘racecamping’ verschijnen. Onduidelijk is of die camping er nu daadwerkelijk gaat komen. Zandvoortse ondernemers en andere creatievelingen die nog mooie plannen hebben voor de de evenementen die buiten het Zandvoortse circuit worden gehouden (side-events), kunnen deze indienen via [email protected].

Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

Cookieinstellingen