Zandvoorter Ben Zonneveld krijgt koninklijke onderscheiding

De Zandvoorter Ben Zonneveld heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. In deze tijden laat Zonneveld zich vrijwel dagelijks horen bij de lokale zender ZFM Zandvoort waar hij om 11.30 de dagelijkse groet overbrengt aan mensen die Zandvoort tijdens de beperkende maatregelen rondom het coronavirus draaiend proberend te houden.

Megafoon

Normaal gesproken kan Zonneveld het wel af zonder een megafoon en soms gebruikt hij er zelf ook eentje als hij ergens meehelpt aan een plaatselijk evenement, maar nu is burgemeester David Moolenburgh zelf met een megafoon langs geweest om Zonneveld te vertellen dat hij een onderscheiding heeft gekregen. Op die manier heeft Moolenburgh geprobeerd om er een feestelijk tintje aan te geven.

Niet ongemerkt

Dat is niet ongemerkt voorbij gegaan in de Pakveldstraat en de straten erom heen, want de stem van Moolenburgh heeft als een soort dorpsomroeper door de straten geschald. Zelf is hij zeer verbaasd als de burgemeester hem belt met het verzoek om snel naar buiten te gaan. Op dat moment gaat de scheerkwast over zijn gezicht en is het nog een wonder dat hij zich daarbij niet heeft gesneden. Het levert de nodige hilariteit op als Zonneveld met zijn gezicht vol scheerschuim naar buiten komt. Daar is een foto van die te zien is bij de collega’s van de Zandvoortse Courant er zijn ook bewegende beelden te zien op het eigen Facebookprofiel van de burgemeester zelf hoe het is gegaan.

Samenwerking stimuleren

Zonneveld mag zich inmiddels een bekende Zandvoorter noemen omdat hij zich al geruime tijd inzet voor de samenleving en anderen stimuleert. Tevens is hij ‘iemand die vele werkzaamheden heeft verricht die voor de gemeenschap een bijzondere waarde hebben’. Met zijn kennis, netwerk en ervaring is Zonneveld een stuwende kracht achter veel Zandvoortse evenementen. Ook is Zonneveld een betrokken vrijwilliger

Betrokken vrijwilliger

Dat laat hij onder meer zien bij de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Vanaf de allereerste editie is Zonneveld daarbij actief als vrijwilliger. Daarnaast zet hij zich sinds 2005 actief in voor de Zandvoortse radiozender ZFM Zandvoort, waar hij wekelijks met diverse collega’s het informatieve programma Goedemorgen Zandvoort verzorgt. Hierbij heeft hij oog voor alle luisteraars en er wordt geen onderwerp geschuwd.

Cookieinstellingen