Gemeente Zandvoort ondersteunt ondernemers strand in Zandvoort bij aanpassing NOW regeling

De gemeente Zandvoort ondersteunt de lobby voor de aanpassing van de regels voor de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), omdat de meeste seizoenpaviljoenhouders op de gegeven peildata geen werknemers in dienst hebben. Daarmee reageert het college op de schriftelijke vragen die Groen Links Zandvoort/Bentveld aan het gemeentebestuur heeft gesteld.

Geen gebruik maken

Het personeel van de strandpaviljoenhouders die een seizoensgebonden paviljoen hebben, kunnen volgens die regeling nu geen gebruik maken omdat de meesten geen personeel in dienst hebben per 1 januari. Daardoor is het voor veel werknemers een hard gelag dat zij niet de compensatie kunnen krijgen die in NOW regeling is getroffen.

Aandringen

Op aandringen van Groen Links Zandvoort/Bentveld is het college gevraagd of zij iets kunnen betekenen voor deze groep mensen. Volgens wethouder Ellen Verheij zijn de strandpaviljoenhouders samen met Koninklijke Horeca Nederland een lobby gestart voor aanpassing van de NOW-regeling. ,,Vanzelfsprekend betreurt het college deze situatie en wil zij de ondernemers hierbij zoveel mogelijk ondersteunen. De gemeente maakt zich dan ook hard voor aanpassing van de NOW-regeling”, zegt Verheij.

Kracht bij te zetten

Niet alleen het Zandvoortse college heeft het verzoek gekregen om te lobbyen voor een aanpassing van de regels voor de NOW regeling, maar ook andere kustgemeenten zijn verzocht deze lobby voor de NOW-regeling voor seizoensgebonden bedrijven kracht bij te zetten. Daarnaast is er volgens de wethouder telefonisch contact gelegd met diverse Kamerleden en collega-bestuurders om de situatie van de seizoensgebonden bedrijven in Zandvoort onder de aandacht te brengen.

Problematiek besproken

,,De gezamenlijke acties hebben er mede toe geleid dat de problematiek op 14 april 2020 is besproken in de Kamercommissie. In de Kamercommissie heeft de minister toegezegd op zoek te gaan naar oplossingen”, laat Verheij aan de gemeenteraad weten.

Foto: Pixabay

Cookieinstellingen