Noodverordening van kracht in Gemeente Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Binnen de Veiligheidsregio Kennemerland is een nieuwe noodverordening van kracht die alles te maken heeft met de maatregelen rondom het coronavirus. Volgens burgemeester David Moolenburgh is de noodverordening geheel in lijn met de inhoud van de op 6 mei door het kabinet aangekondigde veranderingen.

Inspelen op de maatregelen

Moolenburgh laat aan de gemeenteraad weten dat een gemeente als Zandvoort al heeft ingespeeld op deze maatregelen, waarover de burgemeester namens het college de raad al eerder over heeft geïnformeerd.,,Wij zijn als gemeente hard bezig om samen met ondernemers, scholen, maatschappelijke organisaties en onze inwoners de versoepeling van de maatregelen in goede banen te leiden. We willen het maatschappelijk leven en de economische activiteiten zoveel mogelijk weer de ruimte geven binnen de kaders die de noodverordening biedt”, zegt Moolenburgh.

Eerste plaats

Volgens hem moet daarbij de volksgezondheid op de eerste plaats blijven komen, want een toename van het aantal besmettingen wil het college voorkomen. ,,Dat vergt van ons allemaal aanpassingen in ons doen en laten. Voor de een is dat makkelijker dan voor de ander, maar alleen samen kunnen we het virus de baas worden. Daarom blijft het motto: #SamenTegenCorona!”, laat de burgemeester aan de gemeenteraad weten.

Cookieinstellingen