Zandvoort staat strandbezoek toe met inachtneming van het gezonde verstand

De gemeente Zandvoort staat een bezoek aan het strand toe tijdens het Hemelvaartsweekend, maar vraagt wel aan de bezoekers om niet te lang te blijven en doet daarbij vooral een beroep op het gezonde verstand van de mensen die willen komen. De weersvoorspellingen en -verwachtingen wijzen daar op, dat Hemelvaartsdag zonnig zal gaan verlopen.

Rekening mee houden

De gemeente Zandvoort houdt daar ook rekening mee dat veel mensen vrij zijn en dat een deel van deze mensen graag een bezoek aan het strand willen brengen. Wel roept de gemeente op om de maatregelen zoals anderhalve meter afstand bewaren wel te blijven volgen.

Beperkt toegang

Zandvoort heeft de afgelopen weken beperkt toegang gegeven voor strandbezoekers, hoewel de sanitaire voorzieningen en de strandpaviljoens nog niet open zijn geweest. Verkeersregelaars hebben op zonnige dagen de bezoekers verzocht om te draaien. Daarnaast zijn ook nog de parkeerplaatsen dicht om strandbezoek te beperken. Volgens de gemeente zijn deze maatregelen bedoeld om ongewenste situaties, zoals onbeheersbare drukte en troep op het strand, te voorkomen.

Verruimd

De gemeente heeft de maatregelen wel wat verruimd. Dat gebeurt ook met het oog op 1 juni, als de horecagelegenheden hun deuren mogen openen. Dat mag dan wel onder strikte voorwaarden, waardoor het ook weer mogelijk is om de badplaats in beperkte mate te bezoeken. De parkeerplaatsen zijn gedeeltelijk geopend en verkeersregelaars worden in eerste instantie niet ingezet om bezoekers te weren. Met het versoepelen van de maatregelen roept de gemeente wel nadrukkelijk op om het gezonde verstand te gebruiken.

Openbare toiletten beperkt open

De komende dagen gaan enkele openbare toiletten weer open, maar dat betekent volgens de gemeente niet dat daarmee het sein op groen gaat. Het biedt onvoldoende capaciteit voor een enorme toestroom van bezoekers. Volgens de noodverordening blijven de strandpaviljoens tot 1 juni enkel geopend voor take-away. Tot aan 1 juni blijven de terrassen van de paviljoens dicht. Houd hier dus rekening mee. De toiletten in de strandpaviljoens zijn open vanaf 21 mei.

Opschalen

De gemeente Zandvoort gaat wel maatregelen treffen als er toch een toeloop gaat ontstaan naar het strand of in het centrum van Zandvoort. Dan zal de gemeente deze gaan opschalen. ,,Dit betekent dat er in dat geval op de toegangswegen verkeersregelaars zullen worden ingezet die enkel bestemmingsverkeer toelaten richting het dorp”, laat de gemeente weten op de gemeentelijke website.

Cookieinstellingen