Veiligheidsregio Kennemerland roept op om zoveel mogelijk de drukte te mijden tijdens het Hemelvaartsweekend

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Veiligheidsregio Kennemerland roept het publiek op om zoveel mogelijk de drukte tijdens het Hemelvaartweekend te mijden. Dat doet de veiligheidsorganisatie nadat het kabinet heeft besloten om de geplande versoepelingen van de maatregelen per 1 juni verder door te voeren.

Goed nieuws

Voor bijna iedereen is dat volgens de Veiligheidsregio Kennemerland goed nieuws. Toch waarschuwt de dienst voor de gevaren. De Veiligheidsregio Kennemerland benadrukt nog eens extra dat de huidige maatregelen gewoon gelden om verspreiding van het coronavirus te bestrijden. De veiligheidsregio roept de inwoners op om drukte te vermijden, júist op een dag als Hemelvaart.

Niet massaal naar stranden en duinen

De Veiligheidsregio Kennemerland raadt af om massaal naar de stranden en duinen in de regio te gaan. Dat geldt volgens de dienst ook voor parken of andere trekpleisters. Als het op bepaalde plekken toch drukte ontstaat, hebben de gemeenten de mogelijkheid om extra (verkeers)maatregelen te nemen of gebieden af te sluiten.

Steeds dichterbij

,,De verdere versoepelingen vanaf 1 juni, zoals het openstellen van de terrassen, komen steeds dichterbij. Toch gelden de huidige maatregelen nog gewoon voor de komende twee weken tot 1 juni. Dat doen we niet voor niets”, zegt Marianne Schuurmans, voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland. Schuurmans begrijpt dat dit moeilijk en vervelend is, zeker met een lang en waarschijnlijk ook zonnig Hemelvaartsweekend voor de boeg. Alleen is volgens haar het coronavirus is nog niet weg! ,,Daarom: blijf weg van drukke plekken. Fiets of wandel een rondje in je eigen omgeving en stap niet massaal in de auto of in de trein om naar trekpleisters te gaan. Vermijd drukte, juist met Hemelvaart”, zegt Schuurmans

Extra maatregelen bij drukte

In de veiligheidsregio Kennemerland gelden al langere tijd in verschillende gemeenten (verkeers)maatregelen die van kracht kunnen zijn op het moment dat er drukte ontstaat. De maatregelen die gemeenten kunnen nemen zijn onder meer het afzetten van wegen of sluiten van parkeerplaatsen.

Gesloten volgens de noodverordening

De gebruikelijke horecagelegenheden en andere faciliteiten in natuurgebieden zijn nog gesloten volgens de geldende noodverordening. Wie zich niet aan de 1,5 meter afstand houdt of besluit te gaan wildplassen, moet er echt op rekenen dat er wordt opgetreden. ,,We willen de mensen daar vooraf op wijzen in het geval ze zij toch besluiten op pad te gaan”, zegt Schuurmans van de Veiligheidsregio Kennemerland.

Cookieinstellingen