Organisatoren Pride at the Beach mikken op speciale wintereditie

Foto: Pixabay

De organisatoren van Pride at the Beach mikken voorzichtig op een wintereditie, nu de zomerse editie wellicht geen doorgang kan vinden door de beperkende maatregelen die gelden vanwege de uitbraak met het coronavirus.

Hard nadenken voor wintereditie

Op dit moment denken de organisatoren van Pride at the Beach daar hard over na hoe zij het evenement een andere invulling kunnen gegeven en het moment waarop. Ook zijn de organisatoren daarbij afhankelijk van wat er nog aan maatregelen gaan komen uit Den Haag als het gaat om grootschalige evenementen. Op dit moment spreken ze bij Pride at the Beach voorzichtig van een speciale wintereditie die moet plaatsvinden van 19 tot en met 21 december.

December

Normaal gesproken kent Pride at the Beach een zomers verloop als verlengstuk van het grote Pride Amsterdam. ,,De organisatie in Amsterdam heeft ons laten weten blij te zijn dat wij in december toch iets willen gaan neerzetten’’, zegt bestuurslid Ben Zonneveld. Zonneveld denkt daarbij onder meer aan een Zandvoortse Pride Kroegentocht. Een andere optie die hij noemt is het ‘Roze Film Drive-in Filmfestival’.

Partners

Pride at the Beach is voor de wintereditie driftig op zoek naar partners in het dorp, zoals dat al eerder is gebeurd bij de zomeredities van het festival. Naast de gebruikelijke samenwerking met onder meer de gemeente, Zandvoort Marketing, Holland Casino, en Museum Zandvoort denken de organisatoren aan een samenwerking met de organisatie van de ijsbaan. De Zandvoortse ijsbaan op het Raadhuisplein is jarenlang een plek waar tijdens de kerstvakantie het nodige gebeurt.

Ondernemersverenigingen

De ondernemersverenigingen in Zandvoort zijn eveneens in beeld. Met hen kijkt Pride at the Beach naar de mogelijkheid om de kerstverlichting tijdens de maand december in de regenboogkleur te laten schijnen.

Niet ongemerkt voorbij laten gaan

Nu Pride at the Beach voor 27 juli is afgeblazen, vragen de organisatoren aan de inwoners om die dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Wie een regenboogvlag heeft, wordt gevraagd om deze op maandag 27 juli uit te steken, zodat de regenboogvlag gewoon kan wapperen. Voor 2021 ligt het festival vast van 2 tot en met 4 augustus, tenzij het virus andermaal roet in het eten gaat gooien.

Cookieinstellingen