Gemeenteraad Zandvoort zelf in de fout bij vergunning extra toegangsweg circuit

Foto: Wim Meijer Fotografie

De extra toegangsweg van het Circuit Zandvoort naar de Boulevard Barnaart blijft de gemoederen bezig houden nu een advocaat van de gemeente Zandvoort zegt dat de gemeenteraad zelf buiten zijn bevoegdheden is getreden bij het indienen van het amendement over de weg bij het Zandvoortse circuit. De weg mag alleen worden gebruikt tijdens de Dutch Grand Prix.

(bron: Haarlem 105)

Juridisch onderzoek

De stadsomroep Haarlem 105 meldt dat in een rapport die conclusie wordt getrokken door de advocaat die daar juridisch onderzoek naar heeft gedaan. Bij het verlenen van de vergunning door het Zandvoorts gemeentebestuur zijn zelf geen procedurele fouten gemaakt. In het rapport staat ook dat de gemeenteraad niet bevoegd is om een omgevingsvergunning toe te kennen of af te wijzen. Volgens de advocaat komt die bevoegdheid alleen het college toe.

Controleren

,,Het is wel de taak van de gemeenteraad om het college te controleren en daarmee te bezien of het college niet buiten zijn bevoegdheden treedt of anderszins in strijd handelt met de wet of de algemene beginselen van behoorlijk bestuur”, zegt de advocaat van de gemeente.

Onmogelijk uit te voeren

De advocaat stelt verder dat de gemeente volgens hem het ingediende amendement onmogelijk kan uitvoeren omdat de vergunning voor de weg al is verleend. Het Circuit Zandvoort mag volgens de advocaat als vergunninghouder erop vertrouwen dat de vergunning niet vanwege niet tot de wettelijke toetsingskaders behorende afwegingen alsnog wordt ingetrokken of gewijzigd. Als het tot een rechtszaak komt, heeft het circuit vermoedelijk een sterke zaak bij de rechtbank.

Cookieinstellingen