Onthulling kunstwerk ‘Race against the clock’ voor Pollution Art festival

Foto: Kunstwerk Donna Corbani - aangeleverd

Op het Burgemeester van Fenenaplein komt het kunstwerk ‘Race against the clock’ te staan dat is gemaakt door de Zandvoortse kunstenares Donna Corbani. Het beeld maakt onderdeel uit van het Pollution Art festival.

(bewerkt persbericht gemeente Zandvoort)

Te zien tot 1 oktober

De bedoeling is dat het kunstwerk ‘Race against the clock’ van de kunstenaar Donna Corbani tot en met 1 oktober is te zien op het Burgemeester van Fenemaplein. Het Pollution Art festival is een initiatief van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Velsen en Zandvoort om aandacht te vragen voor de afval- en klimaatproblematiek.

Gezamenlijke deelname

De gemeenten nemen gezamenlijk vanuit de internationale positionering Amsterdam Beach, deel aan het project Amsterdam Bezoeken Holland Zien (ABHZ) van de Metropool Regio Amsterdam.

Verfraaiing openbare ruimte

Met het project streeft de gemeente naar verfraaiing van de openbare ruimte, de realisatie van bewustwording over de milieu- en klimaatproblematiek en het verleiden van bezoekers om een bezoek te brengen aan het gebied.

Tijdelijke maatregelen

Voor levendigheid op de boulevard zijn ook deze zomer weer tijdelijke maatregelen zoals speelse zitelementen, groen, kunst en houten kiosken. Deze maatregelen zijn in de aanloop naar de nieuwe inrichting van de boulevard.

Cookieinstellingen