Provincie wil af van asfaltblokken bij Circuit Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Als het aan de provincie Noord-Holland ligt, krijgt het Circuit Zandvoort het dringende verzoek om een strook met asfaltbrokken verwijderen. Ook wil de provincie dat het duin weer wordt hersteld. De asfaltblokken zijn nodig geweest als ondergrond om tijdelijke tribunes neer te zetten voor de Dutch Grand Prix. De provincie zegt dat het erop lijkt dat er geen ontheffingen zijn geweest om het asfalt in de duinen te storten.(bron: NH Nieuws)

Op de hoogte

In mei heeft een woordvoerder van het Circuit Zandvoort nog laten weten dat de provincie op de hoogte is geweest dat de asfaltlaag als ondergrond dient voor de tijdelijke tribunes. Het Zandvoortse circuit heeft in mei een schriftelijke verklaring gegeven waarin wordt gemeld dat ‘de sensationele berichten dat in de materialen gif of zelfs kankerverwekkende stoffen zitten, feitelijk onjuist zijn en daarnaast ook onterecht.

Aangeleverde rapportages

Volgens Het Circuit Zandvoort zijn alle betrokken overheden op de hoogte en zijn zij in het bezit van aangeleverde rapportages waaruit blijkt dat er geen schadelijke stoffen in de halfverharding zitten en alles binnen de geldende normeringen blijft van de Wet Bodemkwaliteit en bijbehorende rapportages en pak-keuringen. Volgens het Circuit Zandvoort hebben ook Nederlandse bouwbedrijven de plicht om dit allemaal vooraf te onderzoeken.

Ophef

Algemeen directeur Robert van Overdijk reageert nogal vrij nuchter over de ophef. Van Overdijk heeft het volste vertrouwen in dat het circuit en de overheid er de komende tijd gaan uitkomen. ,,Ik begrijp dat veel partijen dit wederom aangrijpen om ophef over te maken. Feit is dat we het hier over een evenement van wereldniveau hebben met ruim 100.000 bezoekers per dag. Alle overheden zijn het erover eens dat dit op een veilige manier dient te gebeuren, daar zijn tribunes voor nodig. Dit is altijd compleet helder geweest, deze tribunes dienen op een veilige en stabiele ondergrond te staan”, zegt de circuitdirecteur tegen NH Nieuws.

Reacties