PVV Zandvoort wil opheldering over kwaliteit hekwerk langs de Zeeweg

Foto: Google Streetview

De slechte staat van het hekwerk is voor PVV Zandvoort voorman Marco Deen aanleiding om aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zandvoort opheldering te vragen over de kwaliteit van het hekwerk. Deen baseert zich op artikelen die zijn geplaatst via Zandvoort Inside en NH Nieuws die melden dat op veel punten langs de Zeeweg de staat van het hekwerk de wensen over laat.

Slechte kwaliteit

Deen constateert dat het hekwerk van slechte kwaliteit is. Dat geldt volgens hem niet alleen voor het hek langs de Zeeweg, ook langs de Boulevard en langs het fietspad naar Noordwijk is het hekwerk volgens het raadslid slecht. Daarnaast heeft deze nieuwswebsite al eerder gemeld dat er nog steeds een stuk hekwerk langs het spoor ontbreekt tussen Zandvoort en Overveen aan de kant van het Visserspad.

Een voorbij denderende trein bij het ontbrekende stuk hekwerk

 

Punt waar het oude hekwerk ophoudt en waar het hekwerk ontbreekt

Zeeweg

Deen zegt dat mogelijk de veiligheid van mens en dier op het spel staat. Deen staat daarbij niet alleen, want Willem van der Sloot heeft al eerder een paar keer daar zijn boosheid over uitgesproken op zowel de sociale media als via de regionale en lokale media. Deen onderschrijft de zorgen van Van der Sloot. ,,Zandvoort is het met hem eens. Er moet iets aan gedaan worden, de situatie is op diverse plekken gewoon heel erg gevaarlijk”, stelt Deen.

Makkelijker de duinen uit

Volgens de voorman van PVV Zandvoort kunnen de herten steeds makkelijker de duinen uit komen, wat ook de laatste tijd leidt ook tot steeds meer ongelukken waar herten en auto’s bij betrokken zijn.

Aantrekkelijker om de duinen in te gaan

Daarnaast kunnen volgens Deen ook mensen steeds makkelijker de duinen in. ,,Sinds kort zien we ook steeds meer mensen de duinen betreden om bijvoorbeeld te wandelen of de hond uit te laten. Dit kan simpelweg gebeuren omdat hekwerk totaal ontbreekt of gewoon in slechte staat is. Dit is uiteraard zeer ongewenst aangezien het hier om waardevol beschermd natuurgebied gaat. Het is de bedoeling dat alleen de wandelpaden en aangegeven looproutes worden gebruikt”, zegt Deen.

Zeer korte termijn

De PVV Zandvoort vindt dat de diverse partijen die betrokken zijn bij het onderhoud van het hekwerk op zeer korte termijn samen om de tafel moeten zitten om de problemen op te lossen. In de ogen van Deen moeten grote delen van het hekwerk worden vernieuwd om zo verdere ongelukken te voorkomen. Er zijn diverse eigenaren van het hekwerk bij betrokken zoals hoofdzakelijk PWN, Staatsbosbeheer en de Provincie Noord-Holland.

Snelle actie

,,Wij willen graag dat de Gemeente Zandvoort alles in het werk stelt om snelle actie te bevorderen, om de druk wat te verhogen en de betrokken partijen te enthousiasmeren om snel met elkaar in gesprek te gaan. Alleen samen kunnen we dit probleem oplossen en hoe langer er wordt gewacht, hoe groter het risico op ongelukken”, zegt Deen

Op de hoogte

De PVV Zandvoort wil van het gemeentebestuur weten of zij op de hoogte zijn van de slechte staat van het hekwerk. Daarbij gaat het volgens de PVV Zandvoort niet alleen om het hekwerk langs de Zeeweg, maar ook van het hekwerk aan de zuidkant van Zandvoort.

Veiligheid voor mens en dier

De Zandvoortse PVV wil ook weten van het college wat zij vinden als het gaat om de veiligheid en of daar problemen mee kunnen worden voor komen door de kwaliteit van het hekwerk. Daarbij gaat om de veiligheid van zowel mens als dier. Ook vraagt de PVV Zandvoort aan het college of dit snel kan gebeuren. Als laatste wil de PVV Zandvoort weten of het college zo snel als mogelijk is om alles in het werk te stellen om bij de betrokken partijen aan te dringen op aktie.

Reacties