Grootste raadsfractie maakt zich zorgen over toename coronabesmettingen in Zandvoort

Foto: Pixabay

De Ouderpartij Zandvoort (OPZ) maakt zich zorgen over het aantal coronabesmettingen binnen de Zandvoortse gemeentegrenzen en baseert zich daarbij op de cijfers van het RIVM. Fractievoorzitter Peter Kramer wil namens zijn fractie weten of het college deze zorgen serieus neemt.

Hoog met coronabesmettingen

,,Zandvoort scoort de afgelopen twee weken hoog met het aantal nieuwe coronabesmettingen. Uit de nieuwste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat 64,3 bewoners per 100.000 zijn besmet. Dat komt neer op elf nieuwe besmettingen”, zegt Kramer. Volgens hem is Zandvoort door de toeristische aantrekkingskracht een gemeente die meer risico loopt dan andere plaatsen en het blijkt dat vooral een aantal jongeren zijn besmet.

Brandhaarden

Kramer wil namens OPZ weten of het gemeentebestuur bekend is met de ‘brandhaarden’ en als deze aanwezig zijn waar die zich dan bevinden. Ook wil de fractievoorzitter van de grootste partij in de gemeenteraad weten of er meerdere horecagelegenheden zijn, zoals cafés en restaurants waar zowel jonge als oudere medewerkers besmet zijn. Kramer is alert door het recente geval bij Zizo lounge die nu voor twee weken dicht moet.

Maatregelen

Verder wil Kramer weten of het college wellicht al maatregelen onderneemt tegen deze horecagelegenheden en welke dat zijn. Als alle maatregelen eenduidig van aard zijn voor de diverse gelegenheden, wil hij weten wat voor maatregelen er worden genomen. Als dat niet het geval is, wil de voorman van OPZ weten welke adviezen er dan door het college worden toegepast.

Zorgen onder de bewoners

Als laatste vraagt Kramer zich af in hoeverre het college bekend is met de zorg onder de bewoners van Zandvoort en op welke wijze onder meer de supermarktketen Albert Heijn omgaat met de Covid-19 maatregelen ter bescherming van zijn of haar bezoekers aan de supermarkt.

Cookieinstellingen