Informatieavond BuurtApp in Zandvoort

Foto: cc by sa Methoxyroxy Wikimedia
Op donderdag 28 januari organiseert de gemeente een informatieavond over de BuurtApp in Zandvoort. De gemeente gaat dit samen doen met politie en bewoners in Theater De Krocht en de start is om 19.30.

Heemstede

In Heemstede is de BuurtApp al actief. In november is initiatiefnemer en oprichter Patrick Kok samen met de wijkagenten in Heemstede de BuurtApp gestart. In nog geen drie maanden tijd telt de ’Heemstede buurtapp’ al bijna duizend leden. Het idee achter deze app is dat mensen hun wijk goed in de gaten houden en als extra ogen en oren fungeren voor de politie.

Zandvoort

Ook in Zandvoort staat de BuurtApp al in de steigers. Ook hier dient de BuurtApp als doel om de wijken in Zandvoort veiliger te maken. Verder staat op de facebookpagina van de Zandvoort BuurtApp te lezen dat een BuurtApp niet zo maar komt. Daar zijn voldoende deelnemers voor nodige, maar ook doordachte protocollen en regels.

SAAR

De politie heeft daarom het ‘SAAR’ protocol bedacht. SAAR betekent dat het gaat om signaleren, alarmeren, appen en reageren. Het is volgens de politie bedoeld om effectief te communiceren als er zich verdachte situaties voor doen.

Introductie

Op de informatieavond zelf geeft burgemeester Niek Meijer een inleiding. Wie interesse heeft om bij deze avond aanwezig te zijn, kan zich aanmelden per e-mail via [email protected] of telefonisch bij Jonneke van Broekhoven van de gemeente Zandvoort op telefoonnummer 06-53397388.

Cookieinstellingen