Koninklijke Horeca Nederland juicht extra steunpakket toe voor Zandvoortse horeca

Foto: Bier Pixhere CC0 Public Domain

De Zandvoortse afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland ziet een extra steunpakket door de gemeente Zandvoort aan de Zandvoortse horeca wel zitten en juicht het voorstel van het college toe. Dat steunpakket moet nog wel door de gemeenteraad worden goedgekeurd.

Voorstel voor extra steunmaatregelen

Namens het bestuur van de KHN in Zandvoort zegt Robert Hartog dat in juni het college een voorstel aan de gemeenteraad heeft gedaan voor extra steunmaatregelen. Dat is volgens hem een vooruitziende blik, want nu is die extra steun meer dan ooit nodig. ,,De steunmaatregelen van de landelijke overheid lijken op het eerste gezicht te voldoen, maar na doorrekening verbleken de financiĆ«le vergoedingen bij de werkelijke kosten die een ondernemer moet maken in zijn bedrijf”, zegt Hartog over de steunmaatregelen van het rijk.

Gemeenteraad aan zet

Hartog hoopt dat de gemeenteraad het steunpakket voor de Zandvoortse horecabedrijven in de raadsvergadering van 3 november wil aannemen. ,,Dit zijn maatregelen waarmee wij op de korte termijn daadwerkelijk geholpen worden”, zegt Hartog. Wel vraagt hij zich of het voldoende zal zijn. In ieder geval wil hij namens de KHN van de afdeling Zandvoort met met de gemeente in gesprek blijven om te zoeken naar oplossingen. ,,Al zou de horeca nu wel open mogen, dan nog is het waarschijnlijk zeer zwaar zo niet onmogelijk om te overleven”, zegt hij.

Cookieinstellingen