College vraagt begin 2021 aan raad advies over invulling voormalig Corodexterrein en Curiedriehoek

Foto: Jaap Koper

Het college zal begin 2021 de gemeenteraad om een advies vragen over de verdere invulling van het voormalig Corodexterrein en Curiedriehoek in Zandvoort. Eerder heeft fractievoorzitter Peter Kramer van de Ouderenpartij Zandvoort gevraagd hoe het erbij staat met de voortgang van het project.

Niet op de agenda

Aanleiding voor de vragen van Kramer heeft te maken dat het punt niet op de agenda van de raadsvergadering in december heeft gestaan, terwijl dat wel de bedoeling is geweest van het college om dat te doen. Eerder heeft Kramer gevraagd of het plan ook financieel haalbaar is als het gaat om de realisatie van het project. Verantwoordelijk wethouder Gert-Jan Bluijs laat de gemeenteraad weten dat de stedenbouwkundige verkenning op basis van de in de raadsbrief genoemde bouwenveloppe leidt in principe tot een haalbaar plan.

Besluit in gemeenteraad

Als het aan de wethouder ligt zal het college de gemeenteraad vragen om een besluit te nemen over de overeenkomst met onder meer de woningcorporatie, de gemeente zelf, de eigenaren van de Curiedriehoek en het stedenbouwkundig programma van eisen. Volgens Bluijs is het de bedoeling dat in het eerste kwartaal aan de orde komt. ,,We vragen de raad dan de stedenbouwkundige verkenning en het stedenbouwkundig programma van eisen vast te stellen. Daarmee kunnen de eigenaren, inclusief PréWonen, bepalen op welke wijze het plan in de markt wordt gezet”, zegt Bluijs.

Reacties

Cookieinstellingen