Invoering avondklok heeft gevolgen voor publieke dienstverlening

Foto: Jaap Koper

Met de invoering van de avondklok zal dit ook merkbaar zijn met de publieke dienstverlening door de gemeente Zandvoort, want de publiekshal in Zandvoort (evenals in Haarlem) zijn gesloten vanaf 18.00 uur, voor zolang als de avondklok van toepassing is. ,,Op deze manier krijgen de medewerkers voldoende reistijd om ruim voor de avondklok thuis te kunnen zijn”, zegt burgemeester David Moolenburgh. De gemeente ontvangt bezoekers overdag nog steeds alleen op afspraak langskomen.

Duur van de maatregelen en vaccinaties

Volgens de burgemeester zullen de maatregelen in ieder geval gelden tot en met 9 februari 2021 om het risico op een derde coronagolf zo klein mogelijk te houden. ,,Ondertussen vaccineert onze GGD Kennemerland de komende periode zoveel mogelijk mensen volgens de landelijke vaccinatiestrategie”, zegt Moolenburgh. Volgens hem zijn de meest kwetsbare mensen als eerste aan de beurt gekomen om de druk op de zorg te verminderen.

Bemoedigend

,,Het is bemoedigend dat de animo om gevaccineerd te worden toeneemt. Hoe meer mensen we gevaccineerd krijgen, hoe eerder we weer perspectief krijgen op een versoepeling van de maatregelen. De burgemeester zal de gemeenteraad de komende week op de hoogte stellen van specifieke zaken die ingaan op de stand van zaken en ontwikkelingen op het gebied van vaccinaties.

Cookieinstellingen