CDA Zandvoort wil meer aanvullende financiële oplossingen voor Zandvoortse ondernemers

Foto: PxHere

Het CDA Zandvoort wil dat het Zandvoortse college meer zoekt naar aanvullende financiële oplossingen voor Zandvoortse ondernemers die door de strenge coronamaatregelen in de problemen komen. Aanleiding voor de Zandvoortse christendemocraten is een noodkreet van een Zandvoortse ondernemer op sociale media, waar wordt verteld dat de ondernemer in kwestie mogelijk de deuren zal moeten sluiten.

Aandacht

Het Zandvoortse CDA vraagt het gemeentebestuur om aandacht voor deze kwestie. De christendemocraten verwijzen naar het Herstelplan Corona Zandvoort – Deel 1 dat op 16 februari van dit jaar door de gemeenteraad op korte termijn is vastgesteld. Tijdens de commissievergadering twee weken eerder heeft het CDA Zandvoort al eerder laten blijken dat zij het jammer vinden dat er niet meer mogelijk lijkt als het gaat om aanvullende tegemoetkoming in vaste lasten. Wel merken de christendemocraten op dat de partij zonder enige afbreuk wil doen aan het plan zelf, omdat dat er volgens het CDA Zandvoort er wel goed uit ziet.

Regelgeving

,,Het CDA is zich bewust van de regelgeving die de eerlijke concurrentie tussen ondernemers in Zandvoort onderling en ten opzichte van andere ondernemers in de regio dient te waarborgen en dat dit in de weg staat aan financiële tegemoetkoming aan ondernemers vanuit lokale overheden, zoals gemeenten. Het feit dat de gemeente Zandvoort financieel in staat is om meer te doen, maar dit niet zou mogen doen, wringt”, stellen de christendemocraten in een brief aan het college.

Cookieinstellingen