Onderhandelingen erfpachtsovereenkomst tussen Circuit Zandvoort en gemeente Zandvoort blijft de gemoederen bezighouden

Foto: Wim Meijer Fotografie

De onderhandelingen tussen de gemeente Zandvoort en het Circuit Zandvoort voor een nieuwe erfpachtsovereenkomst blijven de gemoederen bezighouden tussen het Zandvoortse gemeentebestuur en de grootste partij Ouderenpartij Zandvoort (OPZ). Deze week hebben de senioren weer om verduidelijking gevraagd over een reactie van het Zandvoortse college eerder deze week over de vernieuwde erfpacht met de bedrijfsleiding van het Zandvoortse circuit.

Vragen nog niet of niet volledig beantwoord

De OPZ vindt dat het Zandvoortse college de vragen die de grootste raadsfractie heeft niet of niet volledig zijn beantwoord. Zo willen de senioren een chronologische inhoudelijke terugkoppeling hebben over wat in de diverse gesprekken is besproken. Dit wil de fractie zien aan de hand. De OPZ is nog niet tevreden met de uitleg die het college hierover hebben gegeven. De ontevredenheid bij de OPZ zit bij de eerdere vragen in januari die de senioren hebben gesteld aan het Zandvoorts gemeentebestuur.

Tegenstrijdigheden

Volgens de fractie van OPZ zijn er tegenstrijdigheden bij de antwoorden van het college als het gaat om de vragen die de OPZ, maar ook de VVD Zandvoort hebben over de erfpachtsovereenkomst. Het Zandvoortse gemeentebestuur stelt dat de senioren concreet vragen of de raad correct en niet tegenstrijdig is geïnformeerd over wanneer en waarover de onderhandelingen zijn gestart.

Geïnformeerd over de ontwikkelingen

Volgens het college is de gemeenteraad vanaf 2019 geïnformeerd over de ontwikkelingen rond erfpachtcontracten en de financiële consequenties welke hieruit voortvloeien. ,,In de beantwoording van vragen van de fracties van de VVD en OPZ over dit onderwerp is hier ook op ingegaan”, zegt het college. Daarnaast verwijst het college naar de beantwoording op de vragen van de fractie van de PVV over dit onderwerp naar aanleiding van de najaarsnota 2019.

Cookieinstellingen