Hoeveelheid honden onwenselijk in noordelijke duingebieden van Zandvoort

Foto: Pixabay

Groen Links Zandvoort/Bentveld wil duidelijkheid hebben over het gebruik van de duinen aan de noordkant van Zandvoort die verschillende hondenuitlaatservices gebruiken om de honden uit te laten. De duingebieden zijn een onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennmerland (NPZK) die de hoeveelheid honden door uitlaatdiensten wil bepreken. Het gaat vooral om het Wurmenveld in Zandvoort.

Afsluiten

Namens Groen Links Zandvoort/Bentveld is Karim El Gebaly in beweging gekomen na berichten van het NPZK over de problematiek. De terreinbeheerder heeft het voornemen om de plek bij de Wattstraat, waar het Wurmenveld aan grenst af te gaan sluiten voor de hondenuitlaatservices.

Funest voor de kleinschalige Zandvoort georiƫnteerde uitlaatservices

,,Zoals al eerder door mijn fractie aangegeven, maar ook door inspreekster Esther Booi in de commissievergadering, is dit funest voor de kleinschalige Zandvoort georiĆ«nteerde uitlaatservices. Het nadelig effect dat hierdoor ontstaat is dat hondenuitlaatservices dan maar langs het Visscherspad en in de Zuid-duinen de honden uit gaan laten. Dit noemen wij niet echt een oplossing”, zegt El Gebaly.

Verschuiven van het probleem

In zijn ogen verschuift de terreinbeheerder het probleem naar andere plaatsen met duinen in Zandvoort. Wel deelt de voorman van Groen Links Zandvoort/Bentveld de mening met het NPZK dat de hoeveelheid honden op sommige momenten en het samenklitten van uitlaatservices onwenselijk is. ,,Wel moet worden opgetekend dat deze services veelal niet uit Zandvoort maar uit de regio komen. Vaak wordt er van deze services gedacht dat het pure luxe is. Echter blijkt dat mensen deze services in Zandvoort gebruiken, omdat ze bijvoorbeeld plotseling weduwe zijn geworden of 2 banen hebben om het hoofd boven water te houden.

Oplossing zoeken

El Gebaly wil het college vragen om te zoeken naar een oplossing te zoeken voor dit specifieke probleem. Zo wil Groen Links Zandvoort/Bentveld onder meer weten van het gemeentebestuur hoe het denkt om het zogenaamde ‘waterbedeffect’ op te gaan lossen als het NPZK daadwerkelijk het Wurmenveld in Zandvoort-Noord gaat afsluiten. Verder vraagt El Gebaly aandacht voor de Zandvoortse uitlaatdiensten. De voorman van Groen Links Zandvoort/Bentveld wil weten of het college bereid is om de eigen uitlaatservices in contact te treden over deze problemen en hen wellicht een passende oplossing te bieden voor dit probleem.

Cookieinstellingen