GroenLinks Zandvoort en Bentveld onderzoekt draagvlak in Nieuw-Noord voor tijdelijke maatregelen parkeren

Foto: Wim Meijer Fotografie

Groen Links Zandvoort/Bentveld gaat onderzoeken of er draagvlak is voor de tijdelijke maatregelen bij het parkeren in Zandvoort-Noord. Dat doet de partij nadat het college in een raadsinformatiebrief van dinsdag 16 maart, maatregelen aankondigt, maar waar Zandvoort-Noord niet in is meegenomen.

Daadwerkelijk draagvlak

Karim El Gebaly wil namens zijn fractie onderzoeken of hiervoor in de wijk ook daadwerkelijk draagvlak voor is. ,,Het college beschrijft dat dit draagvlak niet duidelijk is en moet worden afgevraagd of het er überhaupt wel is. Zij geeft aan dat wel wordt onderzocht of de uitvoerbaarheid haalbaar is, maar niet het draagvlak. GroenLinks Zandvoort heeft bedacht om het draagvlak te peilen. Het is van belang dat we inzicht krijgen hierin”, zegt El Gebaly in een door de partij uitgegeven persbericht.

Parkeervergunning

Volgens Groen Links wil de gemeente op dit moment voor heel Zandvoort een zomer parkeervergunning te geven. De parkeervergunning geldt niet voor Zandvoort-Noord. ,,De problemen die er nu al jaren zijn in Park Duinwijck, Oud-Noord en Tranendal zullen dus worden verplaatst naar de laatst overgebleven wijk, Nieuw-Noord, zonder parkeervergunning. Dit ‘waterbedeffect’ is jaren geleden al ontstaan, nadat een deel van Zandvoort een parkeervergunning kreeg voor het hele jaar. Dit heeft in de genoemde wijken veel overlast veroorzaakt, vooral in de zomermaanden. De kans dat dit zich doorzet naar Nieuw-Noord is naar onze mening erg groot”, zegt El-Gebaly.

Aanzienlijke vraag

,,Simpel gezegd is de vraag: Wilt u een parkeervergunning in de zomermaanden in Nieuw-Noord? Als hieruit blijkt dat er een aanzienlijke vraag is, betekent dat dit een onderbouwing is om deze wijk toch mee te nemen. Blijkt overigens het tegenovergestelde, dan is het wat ons betreft ook duidelijk. Dit zou dan betekenen dat Nieuw-Noord niet wordt meegenomen en gratis parkeren blijft bestaan, met alsnog het risico van het waterbedeffect”, stelt de voorman van Groen Links Zandvoort/Bentveld. Om aan het onderzoek mee te doen, heeft Groen Links Zandvoort/Bentveld een speciale webpagina waar bezoekers twee korte vragen kunnen invullen.

Cookieinstellingen