Geen tijdelijke zomerregeling parkeren in Zandvoort-Noord

17 mrt 2021, 14:05 Nieuws
parkeerplaats jaap koper
Het college van burgemeester en wethouders zullen geen tijdelijke zomerregeling voor het parkeren treffen in Zandvoort-Noord. Volgens wethouder Ellen Verheij zijn er meerdere redenen waarom het gemeentebestuur om de wijk buiten de tijdelijke zomerregeling te houden.
Parkeertellingen
Het college stelt dat uit parkeertellingen van 2019 blijkt dat de parkeeroverlast in Nieuw Noord beperkt is. De parkeerdruk is maximaal 70% en dat is volgens het college ook op een drukke zomerse dag. Daarnaast zijn er metingen waarbij de parkeerdruk op een drukke zomerse dag beperkt hoger is dan op een reguliere weekenddag in mei.
Instellen beperkt
Door de huidige parkeersituatie is het draagvlak voor het instellen van een tijdelijke zomerregeling in de ogen van het college mogelijk beperkt. Daarbij gaat het om geen of beperkte parkeeroverlast. Verder is het zo dat niet in de laatste plaats bewoners zullen moeten betalen voor hun parkeervergunning. De huidige parkeersituatie biedt nog ruimte om ‘wijkvreemde’ parkeerders, zoals toeristen en dagjesmensen, op te vangen zonder dat de parkeerdruk oploopt tot onacceptabele waarden.
Inventariseren
,,Komende tijd gaan wij inventariseren wat er nodig is en op welke termijn implementatie mogelijk is", zegt wethouder Verheij over de tijdelijke zomerregeling van het parkeren. Groen Links Zandvoort/Bentveld wil onderzoeken of er ook daadwerkelijk draagvlak is voor de regelingen van het college over het parkeren in de wijk Zandvoort-Noord .