Ouderenpartij Zandvoort komt met amendement voor plan van aanpak parkeren in gemeenteraad

Foto: Wim Meijer Fotografie

Voor de komende raadsvergadering van dinsdag 23 maart zal de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) met een amendement komen voor het plan van aanpak parkeren in de badplaats. Het college stelt voor om het parkeren en de bereikbaarheid te optimaliseren in de badplaats.

Aanpassingen in raadsvoorstel

De senioren willen bij het raadsvoorstel een aantal aanpassingen bij het te nemen besluit. Binnen het plan van aanpak stelt OPZ voor om de wijk Zandvoort-Noord wel mee te nemen in het zogenaamde ‘quick wins’ gebied. Het parkeren in de wijk is een onderwerp voor discussie en voor Groen Links Zandvoort/Bentveld aanleiding om een eigen onderzoek te starten hoe de bewoners daarover denken. De fractie van Groen Links vreest voor een waterbedeffect als de zomerregeling parkeren.

Kritisch op parkeerplannen

Of de bewoners van de wijk Zandvoort Noord zitten te wachten op de parkeerplannen van het college is maar zeer de vraag. Voor NH Nieuws reageren een aantal bewoners van de wijk nogal kritisch en stellen ze de vraag waar de bezoekers die toch gratis willen parkeren hun auto kwijt kunnen. Bovendien is het binnen de plannen van het gemeentebestuur, de wijk waar geen parkeervergunning nodig is.

Eerste parkeervergunning gratis

Als het aankomt op de parkeervergunningen heeft OPZ daar ook nog wensen voor. De senioren willen dat de eerste parkeervergunning voor de inwoners van de gemeente gratis moet zijn. OPZ verwijst daarbij naar het coalitieakkoord uit 2020.

Cookieinstellingen