Gemeente houdt rekening met buurt bij handhaving regels

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Zandvoort houdt rekening met de buurt bij de handhaving van de verschillende regels. ,,Bij het handhaven houden we rekening met de onderwerpen die specifiek spelen in een bepaalde buurt”, zegt burgemeester David Moolenburgh in antwoord op de schriftelijke vragen die de PvdA Zandvoort eerder heeft gesteld.

Actieprogramma

Moolenburgh verwijst naar het Actieprogramma waarin de gebiedsgerichte acties per buurt staan en zijn opgenomen. ,,In de Veiligheidsmonitor hebben we in 2019 extra vragen opgenomen voor handhaving. Niet alle resultaten daarvan zijn in de rapportage van de Veiligheidsmonitor verwerkt omdat de rapportage een samenvatting geeft van alle cijferresultaten”, zegt Moolenburgh.

Extra aandacht zijn buurtgerelateerd

Volgens de burgemeester zijn in beginsel deze vragen opgenomen om te kijken op welke onderwerpen in een buurt extra aandacht nodig is. ,,Het is een goed idee om ook andersom meer te kijken of het buurtgericht werken heeft geleid tot betere resultaten om zo de effecten te monitoren. Ook dit jaar komt er weer een monitor en zullen we kijken of er extra vragen kunnen worden toegevoegd om de resultaten beter te monitoren”, zegt de burgemeester.

Integrale aanpak

De sociaal democraten in de badplaats vragen zich af of een integrale aanpak niet beter is, hoewel de raadsfractie daar ook de risico’s van zien. Volgens de burgemeester ligt de aanpak van veiligheid het eerst bij de gemeente zelf. ,,Alle ketenpartners kunnen daar een casus inbrengen maar er wordt altijd contact gelegd met de gemeente. Indien nodig schuift de gemeente aan. Dit kan iemand zijn van openbare orde en veiligheid of vanuit het sociaal wijkteam. Er is ook een regiegroep waarin de gemeente is vertegenwoordigd”, zegt Moolenburgh.

Cookieinstellingen