College onderschrijft tekort aan speelvoorzieningen in Zandvoort Zuid

Foto: Jaap Koper

Het college van burgemeester en wethouders onderschrijft het tekort aan speelvoorzieningen in Zandvoort Zuid, nadat eerder Groen Links Zandvoort/Bentveld vragen heeft gesteld over de beschikbare openbare speelplaatsen in het zuidelijke deel van de badplaats. ,,We onderschrijven dat met betrekking tot het formele aanbod er een verschil is te zien tussen het noordelijke deel van Zandvoort en het zuidelijke deel“, zegt verantwoordelijk wethouder Ellen Verheij namens het gemeentebestuur.

Veel meer sportvoorzieningen in Nieuw Noord

Verheij erkent dat er in Nieuw Noord veel meer speelvoorzieningen zijn te vinden. Ook ziet ze dat meer variatie in het aanbod is te vinden als het gaat om de speelvoorzieningen. Het gaat volgens de wethouder dan om spelen, sporten, buurtplekken en blokplekken. ,,In zuid is het aanbod beperkt. Er zijn niet alleen weinig plekken, ook is de inrichting minimaal per speelplek. In veel gevallen ontbreekt het hier ook simpelweg aan ruimte om er een speellocatie te realiseren”, zegt de wethouder.

Aanbod voorzieningen divers maken

Het is volgens Verheij daarom belangrijk om een goed verdeeld, uitdagend en aantrekkelijke voorzieningen te realiseren met voldoende verblijfswaarde om langere tijd te spelen en bewegen en daarmee ook ontmoeting te stimuleren. ,,Hierdoor heeft het college voorgesteld om het speelbeleid te actualiseren en een uitvoeringsplan op te stellen”, zegt de wethouder.

Reacties