Verkeersdrukte of hoeveelheid mensen naar Zandvoort is geen aanleiding voor afsluiting

Foto: Wim Meijer Fotografie

De verkeersdrukte of hoeveelheid mensen die op een drukke zomerse dag naar Zandvoort komen, is geen aanleiding om de badplaats af te sluiten voor al het verkeer. ,,Alleen als sprake is van een calamiteit kan worden overgegaan tot het afsluiten van een of meer toegangswegen voor het verkeer”, herhaalt burgemeester David Moolenburgh over de kwestie rondom het ‘Sturingskader drukke dagen in Zandvoort’. Eerder heeft dit document al voor de nodige gespreksstof gezorgd bij zowel de inwoners als de politiek in Zandvoort.

Opnieuw uitleg

Opnieuw geeft Moolenburgh uitleg over het onderwerp, nadat hij dit al eerder heeft gedaan bij de lokale omroep ZFM Zandvoort. Dit keer geeft de burgemeester antwoord op de vragen van de VVD Zandvoort voorman Martijn Hendriks, waarbij de liberaal nog zaken verduidelijkt wil hebben.

Geen afsluiting van toegangsweg wegens grote drukte

,,Wat we dus niet meer doen is het afsluiten van de toegangswegen voor bezoekers wegens grote drukte, zoals dat in 2020 enkele keren is gedaan. De nadelen daarvan zijn groter dan de voordelen gebleken en inmiddels hebben we voldoende ervaring opgedaan met het naleven van de coronamaatregelen om afsluiting wegens drukte overbodig te maken. De vier scenario‚Äôs in het sturingskader en de bijbehorende drie communicatiestrategie√ęn zijn daarom bedoeld om de drukte in goede banen te leiden en bezoekers informatie en advies te geven over hun reis en verblijf”, zegt Moolenburgh.

Escalatiescenario

Ook als het gaat om het zogenaamde escalatiescenario kijkt de gemeente of zij over gaat tot afsluiting van het dorp. ,,Alleen als sprake is van een calamiteit kan worden overgegaan tot het afsluiten van een of meer toegangswegen voor het verkeer”, zegt Moolenburgh.

Reacties