Groen Links Zandvoort en Bentveld willen verduidelijking over regels bij weekend van Formule 1

Foto: Wim Meijer Fotografie

Nu Zandvoort zich opmaalt voor een groot sportevenement binnen de gemeentegrenzen, zal het gemeentebestuur toch ook de nodige tekst en uitleg moeten geven over praktische zaken tijdens het weekend waarbij de badplaats een beperkte bereikbaarheid kent. Zo wil de fractie van voorman Karim El Gebaly het college vragen over praktische zaken zoals het leerlingenvervoer en hoe de gemeente om moet gaan met de regels rondom corona.

Aandacht

,,In de media is aandacht voor het vervallen van het leerling vervoer tijdens de Formule 1″, zegt El Gebaly. De voorman van zijn raadsfractie heeft in meerdere bijeenkomsten aandacht gevraagd voor juist dit soort functies. Het is niet gewenst dat leerlingen niet naar school kunnen omdat in Zandvoort de Formule 1 plaats zal vinden. Op dat punt wil El Gebaly weten wat de verantwoordelijk wethouder kan doen om alsnog het leerlingenvervoer door te kunnen laten gaan. Daaruit voortvloeiend is de vraag voor Groen Links als vervoer niet meer mogelijk is tijdens het weekend of de leerlingen daarmee de leerplichtregels niet overtreden en hoe het gemeentebestuur daarmee moet om gaan.

Onduidelijkheid

,,Er heerst verder bij onze fractie onduidelijkheid over de precieze aantallen en de manier waarop de Dutch Grand Prix zal worden georganiseerd. In het ene bericht wordt gesproken over 105 duizend als maximale capaciteit en in weer een ander bericht wordt gesproken over 110 duizend”, zegt El Gebaly. Hij wil van het college weten wat nu de maximale capaciteit is van dit evenement tijdens deze corona editie. Vragen zijn er ook over de hospitality ruimtes die op het terrein zijn te vinden. De vraag van Groen Links hoe deze worden meegenomen in het geheel en hoe hierop wordt gehandhaafd.

Niet ontgaan

De kwestie van de camping is de fractie van Groen Links Zandvoort/Bentveld eveneens niet ontgaan. ,,Wij hebben ook nog een aantal vragen over de camping die nog steeds op de rol staat voor de eerste editie. Het is bekend dat meerdaags evenementen niet mogen met camping”, zegt voorman El Gebaly op dit punt. Zo wil hij weten hoe het college het doorgaan van deze camping motiveert met een vergunning in het licht van het verbod dat er is op meerdaagse evenementen met camping. In de ogen van El Gebaly is deze namelijk duidelijk gekoppeld aan het evenement. Ook merkt El Gebaly op dat er wordt gesproken dat mensen die op de camping willen verblijven een test moeten overleggen voor zij het terrein betreden van de camping. Om die reden wil El Gebaly weten wat het betekent met het oog op het testen om toegang te krijgen.

Verwachte drukte

Als laatste wil El Gebaly weten hoe het zit met evenementen in tijden van corona. ,,Door het doorgaan van dit evenement in Zandvoort in deze tijd is het lastig te voorspellen hoe druk het in Zandvoort gaat worden, de side events en de neven evenementen rondom Dutch Grand Prix zouden ertoe moeten leiden dat niet iedereen in één keer Zandvoort zal verlaten”, zegt hij op dit punt. De voorman van Groen Links Zandvoort/Bentveld wil weten hoe dit er in deze vorm nu uit gaat zien en welke maatregelen de gemeente gaat treffen om piekdrukte te voorkomen.

Cookieinstellingen