Gemeente Zandvoort draait overuren door kwestie camping tijdens Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een camping die gaat komen bij het terrein tijdens de Formula 1 Heineken Ducth Grand Prix op het Circuit Zandvoort zorgt ervoor dat de gemeente Zandvoort overuren moet draaien nu de evenementenbranche daar over heen valt. De landelijke media heeft al flink aan de bel getrokken bij burgemeester David Moolenburgh die volstaat met schriftelijke verklaring aan de media en die ook terug is te vinden op de gemeentelijke website.

Kritische reacties vanuit evenementensector

Dat er het nodige op de badplaats af gaat komen na het groene licht van Den Haag is wel duidelijk, maar een camping naast het terrein van het Zandvoortse circuit zorgt voor kritische reacties vanuit de evenementensector. Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg denkt er het zijne van. Met een melding op zijn Instagramaccount is al veel op te maken. Voor Omroep Flevoland is de festivaldirecteur ook duidelijk. Hij noemt het “Meten met twee maten” en stelt dat “het ruikt naar corruptie”.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eric van Eerdenburg (@eeerdenburg)

Leeslichtjes

Ook Michiel Veenstra van Kink FM is kritisch en drijft de spot in een tweet met burgemeester Moolenburgh.

Veenstra verwijst in één van zijn tweets naar een link op het internet over de camping.

Frustraties

In de schriftelijke verklaring toont Moolenburgh begrip voor de frustraties die leven in de evenementensector. ,,Ik begrijp de negatieve reacties van de evenementenbranche, maar dat is een gevolg van de keuzes die ze in Den Haag maken. Wij zijn in Zandvoort in ieder geval heel blij dat we in beperkte setting door kunnen gaan met organiseren van de Formule 1″, zegt Moolenburgh in die reactie.

Nog niet de kous mee af

Daarmee is de kous nog niet af voor de burgemeester. De raadsfractie van Groen Links Zandvoort/Bentveld heeft al schriftelijke vragen gesteld over de camping. ,,Wij hebben ook nog een aantal vragen over de camping die nog steeds op de rol staat voor de eerste editie. Het is bekend dat meerdaags evenementen niet mogen met camping”, zegt Groen Links Zandvoort voorman Karim El Gebaly.

Gekoppeld aan evenement

Zo vraagt hij zich af hoe het college de afgegeven vergunning voor de camping motiveert in het licht van het verbod dat er een verbod geldt op meerdaagse evenementen met een camping. Volgens El Gebaly is deze camping namelijk duidelijk gekoppeld aan het evenement. Verder wil El Gebaly namens zijn partij weten hoe erop dat terrein wordt gehandhaafd nu het verhaal van de camping onder een vergrootglas ligt bij de landelijke media en de kritische evenementensector.

Cookieinstellingen