Zandvoort en Bloemendaal, ‘geen brug te ver’

Al eerder besteedde de redactie van Nieuws.nl aandacht aan de formule-I koorts in Zandvoort en hier en daar ook in Kennemerland. In het openingsfilmpje van 023 TV is ondermeer te zien dat wordt gewerkt aan loopbruggen over wegdelen.

Tekst en foto’s Charles Duijff, film 023 TV

Bezoekers kunnen tijdens de Formule I dagen in Zandvoort, maar ook in Bloemendaal geen brug te ver gaan om hun locatie te bereiken. Ook aan de kop van de Zeeweg is gewerkt aan een brug over de weg. De oversteekplaatsen en het asfalt van de Zeeweg zijn daar tijdens de F1 dus ook verboden voor voetgangers. Langs de gehele ooststrook van de Boulevard van Bloemendaal naar Zandvoort zijn hoge hekken geplaatst. Via de duinen binnenglippen op het circuit wordt een kwestie van parachutespringen.

Komend vanaf Overveen wordt het u op de Zeeweg nogeens extra duidelijk gemaakt. Ga vooral lopen: ’t is voor sommigen wat ‘Verstappen’ of pak de trein om het juiste spoor naar Zandvoort te vinden. In Zandvoort zelf vond  ik maandagochtend 30 augustus een wat nerveuze sfeer hangen. Veel kijkers bij de entree van het circuit, waar eigenlijk niet echt veel is te zien. Behalve bedrijvigheid van verkeer dat komt en gaat. De trucks met racebolides en ander F1 materiaal zijn gedurende de nacht van zondag op maandag al binnengereden op het circuit terrein. Zie ook het berichtje van Zandvoort Inside (klik hieronder op Home). Deze site biedt overigens nog meer informatie en u kunt er een foto bewonderen van de Redbulltruck die vannacht aankwam.

 

Home

WORDT VERVOLGD

Reacties