Spartan Race: Klimmen, sjouwen, sleuren en trekken over strand en boulevard Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Tijdens het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 oktober stond Zandvoort in het teken van de Spartan Race. Een race over een afstand naar keuze van 5, 10, of 21 kilometer met in totaal zo’n 2500 deelnemers.

Gedurende de race moeten een groot aantal hindernissen worden bedwongen. Een loodzware opgave, echter wel onder buitengewoon mooie omstandigheden. Zaterdag stralend zonnig, zondag een beetje wisselen zonnig en bewolkt, weinig wind en een strand dat strak bijlag. Wat dat betreft hadden de omstandigheden nog wel iets heroïscher gekund.*Voor het publiek aan de kant wat het echter genieten, en voor de sfeer rond het parcours  was het helemaal top. Want terwijl de deelnemers zich in het zweet werkten, hadden familie en vrienden alle gelegenheid om zich op de boulevard tegoed te doen aan een drankje, visje of frietje.

Voor de regio was het ongeveer de eerste keer sinds corona dat er weer een dergelijk groot evenement kon worden georganiseerd. Ongetwijfeld zullen er velen volgen.

Tijdens de Spartan Race waren de redacteuren van Nieuws.NL aanwezig. Op zaterdag 9 oktober maakte Charles Duijff al een uitgebreide reportage van de jeugdloop. Op zondag 10 oktober was Wim Meijer op het parcours te vinden. Hij maakte een uitgebreide foto-impressie, waarvan hieronder een kleine selectie. In de fotoserie tevens opgenomen een filmpje van de finish van de volwassenen op zaterdag 9 oktober.  Klik op ‘FOTOREPORTAGE SPARTAN RACE‘ voor de complete fotoserie van Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer. In de

Reacties

Cookieinstellingen