Flixbus is voor Zandvoort een aanwinst

Deze week heeft de provincie Noord-Holland een concessie afgegeven aan het Duitse Flixbus. Met de komst van deze bus krijgt Zandvoort weer een verbinding met de Duitse grens.

Aanwinst

Wethouder Liesbeth Challik is blij met de komst van de Flixbus. ,,De mensen uit Limburg en in het westen van Duitsland kunnen nu op een simpele manier naar Zandvoort komen”, zegt de wethouder in een reactie op het eerder genomen besluit. Volgens Challik is Flixbus een aanwinst voor Zandvoort, omdat deze als vervanging dient voor de treinverbinding die Zandvoort ooit met Maastricht heeft gehad.

Voordelig

Ook in een ander opzicht is de busverbinding voordelig. ,,Er is minder beweging op de weg”, zegt wethouder Challik. Daarbij zegt de wethouder ook dat reizigers die met de trein naar Zandvoort komen in Amsterdam moeten overstappen. Volgens de wethouder is de busverbinding een rustige manier van reizen.

VVV

VVV Zandvoort directeur Lana Lemmens is eveneens tevreden met de concessie die de Duitse busmaatschappij krijgt. ,,We hebben veel Duitse toeristen”, zegt Lemmens. Volgens de VVV directeur heeft Flixbus zeker een toegevoegde waarde, vooral ook omdat in eerste instantie het de bedoeling is geweest om alleen vanaf Amsterdam te gaan rijden. De VVV Zandvoort heeft een advies gegeven om ook Zandvoort in de verbinding op te nemen.

Sluiting

Inmiddels heeft Flixbus wel al één van de vijf lijnen opgeheven. De lijn tussen Rotterdam en Den Bosch heeft minder reizigers getrokken dan het Duitse bedrijf heeft verwacht. Daar tegenover staat dat met de verlening van de concessie er weer twee lijnen bij komen.

Prijs

Hoewel de prijs van een kaartje voor de nieuwe lijn van Zandvoort richting de Duitse grens nog niet bekend is, is er wel een prijsindicatie van een kaartje met deze bus. Zo kost een kaartje van Utrecht naar Franfurt bijvoorbeeld € 25. De reiziger kan het kaartje in de bus kopen of online bestellen.

Cookieinstellingen