In woorden kun je niet wonen!

Foto:

‘In geouwehoer kun je niet wonen’ Deze gevleugelde uitspraak van Jan Schaefer, staatssecretaris Volkshuisvesting in kabinet Den Uyl, heeft na bijna 50 jaar nog niets aan waarheid ingeboet. Er word te veel ‘geouwehoerd’ over het woningtekort.

Eén van de speerpunten van OPZ is de wens om veel bij te bouwen en OPZ ziet veel kansen binnen Zandvoort. ‘Een verdichtingsstudie uit te voeren waarmee onder ander onderzocht zou worden welke mogelijkheden er zijn om de plancapaciteit uit te breiden om het woningbouwprogramma mogelijk te maken.’ waartoe in september 2019 was besloten, is er niet gekomen. Blijkbaar ontbrak de urgentie.

Een vlammend betoog van Rommy Koning voor de politiek, die in september 2020 namens de jeugd in Zandvoort een vlammend betoog hield omdat er veel te weinig woningen voor jongeren zijn, heeft voor OPZ niet het gewenste vervolg gehad.
OPZ geeft niet op en ziet kansen op potentiële ontwikkellocaties, zowel voor tijdelijk als voor permanente bebouwing.

De woningmarkt zit vast. Zandvoorters, van jong tot oud ervaren dit aan den lijve. Bijna heel Nederland kampt met grote tekorten, hoge koopprijzen en lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen. Zandvoorters van jong tot oud komen niet aan de bak. Mensen met een huis verhuizen niet en mensen op zoek naar een huis komen er moeilijk tussen. En als je eerst vele jaren moet wachten of sparen voor een huis, is je persoonlijke situatie allang weer veranderd.

Een andere aanpak en woonoplossingen zijn nodig, aanvullend op de gebruikelijke werkwijzen en denkpatronen. Aanvullend, flexibel, aanpasbaar en dynamischer. OPZ heeft de ‘woorden’ van de afgelopen vier jaar omgezet in daden voor de toekomst en laat zien dat er nog potentiële ontwikkellocaties zijn en dat het maken van plannen geen jaren hoeft te duren. De afgelopen twee maanden heeft OPZ in samenwerking met H2H Ontwikkeling, twee jonge en ambitieuze Zandvoortse ondernemers met een frisse visie op de vastgoedsector, twee plannen uitgewerkt.
In bijgaande folder (hieronder) tonen OPZ en H2H twee voorbeelden van projecten die wij na de verkiezingen met onze collega fracties willen realiseren. Het betreft twee voorbeelden:

1. Een wooncomplex voor ouderen in sociale en middel dure huur aan de Tolweg, ter bevordering van de doorstroming
2. Een cluster van Tiny Houses aan de Keesomstraat, een nieuwe (tijdelijke) woonplek voor Zandvoortse jongeren.

Vanavond tijdens het Jongerendebat had onze voorvechter van OPZ, naar het zoeken van potentiële ontwikkellocaties, Patrick Berg, de eerste folder willen uitreiken aan Rommy Koning. Nu dat jongerendebat is afgelast willen wij u dit initiatief niet onthouden Klik op de afbeelding om te vergroten

Cookieinstellingen