Buitenplaats Elswout nog het hele weekend gesloten vanwege storm

Foto: Charles Duijff

Staatsbosbeheer heeft gisterenmiddag Buitenplaats Elswout in Overveen afgesloten voor het publiek vanwege storm Eunice. Op de buitenplaats staan volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer veel oude bomen. “Het risico bestaat dat die omvallen met een dergelijke storm als deze”, aldus Marcel van Dun.

De afgelopen weken zijn er boomveiligheidscontroles uitgevoerd door een extern bureau in Elswout. Langs de paden is gekeken welke bomen een verhoogd risico hebben om tijdens een stevige storm om te vallen. Deze worden begin maart verwijdert.

Bos dagen na storm nog gevaarlijk

Wanneer Elswout weer opengaat, is nog niet bekend. Ook de dagen na de storm is het volgens Van Dun belangrijk dat mensen niet in een bos gaan wandelen. “Dan denk je misschien dat het weer veilig is, maar door loszittende takken is het juist gevaarlijk. Die hebben maar een klein zuchtje wind nodig om op iemands hoofd terecht te komen.”

Boswachters van Staatsbosbeheer nemen dit weekend de schade op en bepalen wanneer het weer veilig genoeg is om de buitenplaats te betreden. “Dit zal pas na het weekend zijn.”

Cookieinstellingen