Uitbreiding fietsparkeren rondom station Zandvoort

Foto: Gemeente Zandvoort

ZANDVOORT – Gemeente Zandvoort en ProRail gaan het aantal fietsparkeerplekken bij het station uitbreiden. Hiervoor wordt de bestaande stalling aangepast en worden twee nieuwe fietsenstallingen gerealiseerd.

Vanaf 15 januari 2023 kunnen inwoners van Zandvoort hun mening geven over het voorlopige ontwerp van de nieuwe fietsparkeerplekken. In totaal gaat het aantal beschikbare plekken van 192 naar 388 (waarvan 16 fietskluizen). Hiermee werkt de gemeente aan de kwaliteit van het treinstation en aan de verbetering van de uitstraling van de stationsomgeving.

De bestaande fietsenstalling aan de noordzijde van het station (achter perron 2) wordt vernieuwd en uitgebreid. Na de aanpassingen heeft deze dan 212 fietsparkeerplekken, waarvan 128 overkapt. Er is ook rekening gehouden met stallingsplekken voor ‘buiten-modelfietsen’. Denk hierbij aan bak- en kratfietsen.

Nieuwe stallingen
Aan de Eltzbacherstraat (boven bij de lift en zijtrappen naar het station) komt een nieuwe, niet-overkapte, fietsenstalling met ruimte voor 48 fietsen. Ook komt er een nieuwe fietsenstalling aan de rechterzijde van de spoorwegovergang in het verlengde van de Haltestraat. Hier komen 128 overdekte fietsparkeerplekken.

Meedenken
De plattegrond met de nieuwe situatie en tekeningen van de nieuwe stallingen zijn te zien op de projectpagina. Van 15 januari t/m 26 februari 2023 kan iedereen hierop reageren via het inspraakformulier.

Cookieinstellingen