IJsclub Haarlem organiseert 52e Oliebollenloop door Amsterdamse Waterleidingduinen

Foto: IJsclub Haarlem

VOGELENZANG – Op 30 december 2023 wordt voor de 52e keer de Oliebollenloop gehouden, een hardloopevenement over afstanden van 5, 10 en 20 km  door het beschermde natuurgebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

De Oliebollenloop is in die 52 jaar uitgegroeid tot een gezellige trimloop, waar jaarlijks ‘slechts’ zo’n 600 lopers uit de omgeving aan mee mogen doen. Het parcours is goed begaanbaar en de drie afstanden bestaan ieder uit een grote ronde, zodat er geen stukken dubbel gelopen hoeven te worden. Start en finish zijn bij “de Oase” in Vogelenzang.

De Oliebollenloop is het enige evenement dat in de Waterleidingduinen georganiseerd mag worden. Het is ook daarom dat er maar een relatief beperkt aantal startplekken zijn. De Oliebollenloop wordt georganiseerd door IJsclub Haarlem in samenwerking met Waternet, de beheerder van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

De Oliebollenloop is ontstaan in de tijd dat er in Haarlem nog geen kunstijsbaan was. Ook in de winters zonder natuurijs moest er voor de leden van de IJsclub natuurlijk wel wat te sporten zijn. De Oliebollenloop bood uitkomst.

Uiteraard zou de Oliebollenloop geen OLIEBOLLENloop zijn als er aan de finish geen ijsclubvrijwilligers klaar zouden staan met een drankje en een lekkere oliebol voor iedere loper.

Gezien het beperkte aantal toegestane deelnemers, is aanmelden via inschrijven.nl te verkiezen boven op de dag zelf nog te kijken of er plek is. Meer informatie over het parcours en gang van zaken, is te vinden op de website van IJsclub Haarlem: https://www.ijsclubhaarlem.nl/oliebollenloop/

Cookieinstellingen