Burgemeester Moolenburgh geeft startsein voor ‘MotoMeds’-actie Nieuw Unicum

Foto: Charles Duijff

Bewoners van Nieuw Unicum en genodigden/belangstellenden beleefden vrijdag 15 maart de 1e mini Grand Prix van seizoen 2024 op circuit ‘Het Schelpenpad’.

Tekst & foto’s Charles Duijff, film John van der Wal (Youtube 023TVonline) Onderaan een FB-link naar alle foto’s

Niet zomaar een Grand Prix, want de Unicum-coureurs reden voor een goed doel! Nee niet voor Ferrari of Red Bull, maar voor de aanschaf van twee nieuwe bewegingstrainers.

Waarom deze fietsen? (Bron: Website Nieuw Unicum:)

Met deze bewegingstrainers -Motomed Muvi’s- kunnen bewoners, zowel hun been- als armspieren trainen en dat kan afzonderlijk of tegelijkertijd. Het kan zowel actief als passief. Dus als een bewoner nog spierkracht heeft kan hij/zij zelf fietsen. Lukt dat niet meer dan is er een motortje waardoor de benen of armen toch bewogen kunnen worden.

Het merendeel van de bewoners van Nieuw Unicum zit in een rolstoel en kan veelal niet meer zelfstandig bewegen. Voor je spieren en je doorbloeding is regelmatig bewegen juist heel belangrijk. Beweging is goed voor het behoud van de mobiliteit van spierweefsel en gewrichten. Bewegen vermindert daarnaast ook pijnklachten en spasticiteit. Om gebruik te maken van de beweegtrainer, kan de bewoner in zijn/haar eigen rolstoel aanschuiven. Een medewerker van Nieuw Unicum helpt om de voeten en/of handen op de trainer te plaatsen.
Op dit moment hebben we twee, eenvoudigere beweegtrainers in Nieuw Unicum en die worden ook vervangen. Er is heel veel animo voor deze fietsen. Vandaar dat we uitbreiding willen met twee beweegtrainers, zodat meer bewoners tegelijk en bewoners vaker kunnen trainen.
KLIK HIER voor meer INFORMATIE en donatiemogelijkheid

Rond 14:15 uur gaf burgemeester David Moolenburgh na een korte speech het startsein. Daarna zorgden de coureurs voor een sidderende race, waarbij sportiviteit en plezier samengingen!Plezier zeker ook bij de toeschouwers!Topsfeer en nog meer beweging dankzij een uitstekende DJ
Bekijk hier het filmpje van John van der Wal

Samenwerking met Stichting Vrienden van Nieuw Unicum
We starten deze actie samen met en onder de vlag van Stichting Vrienden van Nieuw Unicum. Deze Vrienden-stichting werft gelden voor projecten die bijdragen aan de kwaliteit van leven van de 240 lichamelijk gehandicapte bewoners van Nieuw Unicum. Ze bieden concrete en kleinschalige hulp en realiseren projecten zoals deze. Het betreft altijd hulp of een project, waarvoor geen budget uit de Wet Langdurige Zorg beschikbaar is. We kunnen het GEEF-platform van de Vrienden gebruiken en het bestuur stelt zich garant. Dat betekent dat het bedrag van deze actie wordt aangevuld, mochten we niet het volledige bedrag geworven hebben.

DOE MEE!
KLIK HIER voor DONATIES (QR-code)

KLIK HIER voor alle foto’s

Cookieinstellingen