Voorlopig geen locatieonderzoek opvang asielzoekers in Zandvoort

Foto: Unsplash - Markus Spiske

ZANDVOORT – Gezien de onduidelijkheid die is ontstaan naar aanleiding van de presentatie van het hoofdlijnenakkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB over het mogelijk intrekken van de spreidingswet, heeft het Zandvoorts college van burgemeester en wethouders  besloten om voorlopig geen locatieonderzoek voor opvang van asielzoekers uit te voeren.

Sinds 1 februari 2024 is de spreidingswet van kracht. De spreidingwet heeft tot doel om te komen tot voldoende opvangplekken en een evenwichtiger verdeling van asielzoekers over provincies en gemeenten. Zandvoort heeft daarbij de taakstelling gekregen om 94 asielzoekers op te vangen. Vorige maand besloot de gemeenteraad om een locatieonderzoek uit te voeren.

In afwachting van de verdere ontwikkelingen op landelijk niveau worden de voorbereidingen gericht op een locatiekeuze voor de opvang van asielzoekers in Zandvoort nu dus voorlopig opgeschort.

De eerder toegezegde presentatie aan de gemeenteraad van een geactualiseerd locatieonderzoek zal voorlopig niet plaatsvinden.  Zodra er meer duidelijkheid ontstaat over het vervolg van de spreidingswet zal het college zich beraden over de gevolgen voor Zandvoort en de gemeenteraad  daarover informeren.

Cookieinstellingen