Willemien Elsman wint garnalenpellen 2016

Foto: Jaap Koper

Willemien Elsman heeft de zevende uitgave van het Open Nederlands Kampioenschap Garnalenpellen gewonnen. Voor het evenement is uitgebreid de tijd genomen. Hoewel het pellen een deel van het evenement in beslag neemt, is het een avondvullend programma bij het strandpaviljoen Thalassa in Zandvoort.

Winnaars

Een kampioenschap garnalenpellen zonder winnaars is natuurlijk geen kampioenschap. Bij de amateurs heeft Ellen Schuiten de buit binnengehaald. Tineke Steegman heeft beslag gelegd op de tweede plaats en Suus de Jager heeft het snelle stuurwiel ingewisseld voor een paar snelle handen en heeft de derde plaats gepakt.

Eervolle vermeldingen

Eervolle vermeldingen zijn er ook bij de amateurs. Naast de snelle dames bij de amateurs, is er toch ook een man in de top zes geëindigd. Net naast de podiumplaatsen heeft Gerard Bluijs de vierde plaats behaald. Daar achter zijn Iris en Greet als vijfde en zesde geëindigd.

Professionals

Dan zijn er natuurlijk ook de mensen die van het garnalenpellen haast hun beroep kunnen maken. Bij de wat doorgewinterde pellers die uit zijn gekomen bij de professionals heeft Willemien Elsman de hoofdprijs naar zich toe weten te trekken. Marijke Steegman is geëindigd als tweede en Helga Telder heeft de laatste podiumplek bemachtigd.

Achtervolgers

Net als bij de amateurs is er een top zes waarbij Paul Laarman als vierde is geëindigd. Hij heeft in 2014 het kampioenschap op zijn naam geschreven, maar is voor deze uitgave iets tekort gekomen. Achter de voormalige kampioen zijn het Mandy de Kluijver en Cobie van der Mije die als vijfde en zesde zijn geëindigd.

Cookieinstellingen