Diverse activiteiten van Pluspunt Zandvoort en De Blauwe Tram

Foto: Pluspunt Zandvoort

De komende tijd zijn er ook nu weer verschillende activiteiten in Pluspunt Zandvoort en in Wijksteunpunt de Blauwe Tram. Bij het wijksteunpunt in het centrum moeten bezoekers wel de komende tijd rekening houden met een verbouwing.

Entree

De entree van De Blauwe Tram aan de Louis Davidscarré 1 zal in de maand april een nieuwe entree krijgen. Dit is nodig, zodat iedereen gemakkelijk de ingang kan vinden en het gebouw kan betreden. De entree is nu makkelijker toegankelijk voor jonge mensen met een kinderwagen of ouderen en mensen met een beperking in met een scootmobiel of rolstoel. De tijdelijke ingang is bij het leescafé van de Bibliotheek en wordt aan de buitenkant aangegeven.

Samen DOEN

Creatieveling kunnen onder het motto ‘Samen DOEN’ aan de gang om te tekenen en te schilderen. In de even weken op woensdagmiddag kunnen deze mensen aanschuiven bij de tekenlessen van Cornelis van Meurs. Van Meurs is een bevlogen tekenaar die graag zijn kennis deelt en iedereen wil leren tekenen.

Iedereen kan tekenen

Wie meedoet zal volgens Pluspunt snel merken dat eigenlijk iedereen kan tekenen. Met het geven van de tekenlessen zorgt Van Meurs volgens Pluspunt de nodige gezelligheid en vinden de lessen op een ontspannen manier plaats.

Open inloop

De groep heeft een open inloop. Niemand hoeft zich niet van tevoren op te geven en indien iemand een keertje niet kan komen is dat geen ramp. De kosten voor deze tekenlessen zijn € 3,50 per persoon. Dat is inclusief materiaal, koffie en iets bij de koffie.

Vrijblijvend

De eerste keer meedoen is geheel gratis en vrijblijvend. Wie mee wil doen kan langskomen en meedoen. De eerstvolgende les is op woensdag 4 april en start om 13.30 uur.

Schilderen

Naast het tekenen is er ook de mogelijkheid om te schilderen. Deze lessen starten vanaf woensdag 11 april waar deelnemers aan kunnen schuiven bij de schilderclub in de Blauwe Tram. Deze club is actief tijdens de oneven op woensdagmiddag. Deelnemers in deze club schilderen zelfstandig.

Vrijwilligster

Een goed schilderende vrijwilligster is daarbij aanwezig, voor mensen die er niet helemaal uit komen. Zij begeleidt de groep en geeft advies. Deze schilderclub is volgens Pluspunt Zandvoort vooral bedoeld om gezellig met elkaar te schilderen en van elkaar te leren. Eigen inbreng wordt erg gewaardeerd.

Kosten en informatie

Ook aan deze creatieve bezigheid zijn kosten verbonden. Deze bedragen € 3,50 per persoon en dat is inclusief materiaal, koffie en iets bij de koffie. De eerste keer is op woensdag 11 april en start om 13.30 uur. Speciaal voor deze eerste keer is de bijeenkomst bedoeld om elkaar te leren kennen en is er een speciale schilderopdracht bedacht.

Gratis

Net als bij de eerste keer aan de tekenles is deze eerste keer meedoen geheel gratis en vrijblijvend. Ook hier kan iedereen langskomen en meeschilderen. Mensen die zowel willen tekenen als schilderen zijn volgens Pluspunt ook meer dan welkom om bij beide groepen aan te sluiten.

De Blauwe Tram

De activiteiten vinden plaats in Wijksteunpunt de Blauwe Tram aan de Louis Davidscarré 1 in het centrum van Zandvoort. Meer informatie is te krijgen bij Jolanda Meier. Zij is te bereiken via mailadres [email protected]

Creabingo bij OOK Samen

In Pluspunt Zandvoort is op dinsdag 10 april bij OOK Samen een creabingo. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur. Voor slechts € 2,50 kunnen deelnemers verschillende cadeautjes winnen en staat volgens Pluspunt een heerlijk kopje koffie met wat lekkers.

Prijzentafel

De prijzentafel is gevuld met verschillende creatieve prijsjes die zelf zijn gemaakt of bedoeld om zelf te maken. Opgeven is gewenst maar niet noodzakelijk en kan bij de balie van Pluspunt. Telefonisch kan dit ook via 023-5740330. Ook hier geeft Jolanda Meier nadere informatie via mailadres op [email protected] De creabingo is weer in het gebouw van Pluspunt Zandvoort aan de Flemingstraat 55.

Bron: Pluspunt Zandvoort

Cookieinstellingen