Sociaal Zandvoort verdwijnt mogelijk uit nieuwe gemeenteraad

Na acht jaar komt de raadsfractie van Sociaal Zandvoort mogelijk niet meer terug in de nieuwe gemeenteraad. Na het tellen van de stemmen en het uitrekenen van de restzetels, komt er een restzetel bij de twee van D66 Zandvoort en verdwijnt de restzetel bij de partij van Willem Paap.

Uitslag

Bij het presenteren van de uitslag, heeft burgemeester Niek Meijer ook dat voorbehoud gaat gemaakt. De uitslag is een concept en de verdeling van de raadszetels zijn dat ook. Tijdens de uitslagenavond in Theater De Krocht, is het snel duidelijk dat Zandvoort een versplinterd politiek landschap gaat kennen.

Winnaar

De winnaar van de verkiezingen zijn de Ouderen Partij Zandvoort. De raadsfractie komt met vier raadsleden terug in de nieuwe gemeenteraad. De Zandvoortse VVD en D66 krijgen beiden drie zetels, gevolgd door het CDA Zandvoort en PVV Zandvoort met elk twee zetels. PvdA Zandvoort, GBZ en Groen Links Zandvoort komen met elk één zetel in de raad.

Referendum

Voor het referendum hebben de Zandvoortse burgers ‘Nee’ gezegd tegen de wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De wet is ook bekend onder de ‘Sleepwet’, waarbij inlichtingendiensten ruimere bevoegdheden krijgen om de kabel af te tappen. De discussie gaat over de ongefilterde gegevens die de veiligheidsdiensten niet zomaar mogen overdragen aan andere veiligheidsdiensten. Landelijk ligt het verschil tussen ‘Ja’ en ‘Nee’ dichtbij elkaar, waarbij de ‘Nee’ iets meer de overhand heeft. Ook in Zandvoort is dit verschil minimaal.

Cookieinstellingen