VW liefhebbers beleven bijna zomerse Vintage at Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Het afgelopen weekend hebben VW liefhebbers onder bijna zomerse omstandigheden een ongedwongen Vintage at Zandvoort beleefd. Dit in schril contrast met twee jaar terug, toen de tenten bijna letterlijk van het parkeerterrein Zuid aan de Ir. Friedhoffplein zijn afgewaaid.

Tranen

Waar toen Michel Faas met de tranen in zijn ogen rond heeft gelopen, loopt hij dit weekend rond met een behoorlijke lach van oor tot oor. Het is goed toeven op het veldje naast parkeerterrein Zuid aan het Ir. Friedhoffplein. VW liefhebbers komen met hun oude Transporters, busjes, kevers of personenauto’s om te kamperen in een aprilweekend in Zandvoort.

Een klassieke Volkswagen personenauto uit Frankrijk

Ongedwongen

Volgens Claire Faas, de echtgenote van Michel, gaat het allemaal in een ongedwongen sfeer. ,,Het is voor veel mensen het begin van het seizoen”, vertelt ze. Claire doelt dan op het eerste lange weekend evenement waar VW liefhebbers naar toe kunnen, want er voor zijn het meestal ééndaagse bijeenkomsten. Ook voor Michel en Claire is het kamperen, hoewel hun eigen woning op nog geen vijf minuten lopen is van het veldje.

Beleving

Aan de beleving is door de organisatoren van Vintage at Zandvoort ook gedacht. IJssalon San Remo doet de sponsoring en heeft eerder in het weekend vanuit een oud Volkswagenbusje ijs verkocht. Zandvoorter Jeff Devos is al aan het warm draaien voor het Open Zandvoorts Kampioenschap makrelen roken, want hij heeft voor de gerookte makrelen gezorgd. De makrelen vinden gretig aftrek. Bovendien gaat de opbrengst naar het Rode Kruis Zandvoort

Innovatiefonds

Het Innovatiefonds Zandvoort heeft ook een bijdrage geleverd waardoor Vintage at Zandvoort goed kan draaien. Inmiddels is het evenement onder VW liefhebbers al zo bekend, dat volgens Claire de mensen niet alleen uit Nederland komen, maar ook uit Duitsland, België, Engeland, Frankrijk en zelfs Zwitserland.

Barbier

Michel Faas heeft ook de Haarlemse Barbier weten te strikken om op het terrein te komen. Normaal gesproken gaat Michel daar regelmatig naar toe om zijn baard bij te laten werken, maar het reguliere bezoek heeft hij uitgesteld tot Vintage at Zandvoort. Het heeft sfeer gebracht op het veldje bij parkeerterrein Zuid.

Cookieinstellingen